Sanatate Sfaturi si sugestii

Cele mai gustoase si sanatoase produse alimentare

Cele mai gustoase si sanatoase produse alimentare
Se stie ca anumite alimente sunt mult mai bogate in nutrimente decat altele si este vorba aici in special de produse naturale, care pot influenta in bine starea noastra de sanatate.

Avocado, de exemplu, sunt fructe care pot oferi multe proteine de calitate, dar si grasimi mononesaturate care sa scada nivelul de colesterol din sange. Suplimentar fructele de avocado mai contin vitaminele E si B6, si potasiu.

Bananele sunt un alt exemplu fericit, existand chiar si diete care se bazeaza exclusiv pe acest aliment. Pe langa aportul util de carbohidrati bananele ofera si potasiu, si pot de asemenea sa ajute la scaderea tensiunii arteriale.

Afinele, murele si alte fructe de padure pot incetini simtitor efectele imbatranirii si sunt surse pretioase de fibre alimentare. Suplimentar, fructele de padure ajuta la tratarea infectiilor urinare sau a altor tipuri de infectii.

Broccoli sunt un aliment cu adevarat binecuvantat, bogat in vitamina C, dar si o serie de alte substante active precum luteina, acidul folic si altele, care fac minuni pentru sanatatea noastra.

Usturoiul si ceapa nu ar trebui sa lipseasca din dieta nimanui deoarece ofera, mai ales daca se consuma in stare cruda, o serie de nutrimente foarte utile pentru sanatatea pielii, lupta impotriva infectiilor si chiar probleme ale sistemului circulator.

Strugurii ofera nu doar fibre alimentare din belsug, dar si antioxidanti utili pentru sanatatea sistemului circulator si aceea a sistemului digestiv.

Toate zarzavaturile verzi si sortimentele diferite de varza nu trebuie omise din dieta regulata deoarece ne ofera fibre alimentare, vitaminele A si C, vitamine din gama B precum si o serie de alte ingrediente folositoare pentru sanatate.

Legumele boabe pot fi consumate atat verzi cat si uscate si constituie baza unor mese consistente si gustoase oferindu-ne fibre solubile, bune la reglarea colesterolului, precum si minerale de tipul fierului, magneziului sau potasiului.

Nucile, alunele si semintele sunt adevarate farmacii naturale bogate in minerale diverse si vitamin esentiale, dar contin de asemenea si uleiuri cu rol bun in reglarea mai multor procese ale organismului.


Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu