Persoanele care se enerveaza usor, certandu-se cu altii in mod frecvent risca sa contracteze o boala de inima sau sa faca un infarct mai usor decat alte persoane. Organismul "carcotasilor" fiind foarte vulnerabil la infarct in perioada imediat urmatoare descarcarii lor verbale si emotionale.
Chiar si atunci cand o astfel de persoana duce un stil de viata sanatos, respectiv nu consuma tutun, tine o dieta echilibrata, face miscare si isi respecta programul de odihna, riscul bolilor de inima ramane crescut in prezenta unui temperament irascibil, fiind recomandat de aceea tuturor celor iuti la manie sa gaseasca cai alternative pentru a comunica cu ceilalti care sa excluda emotiile intense si tonul ridicat.
Conform studiilor medicale, riscul de infarct este de aproximativ 3 ori mai mare atunci cand o persoana cedeaza nervos si se descarca pe ceilalti la manie sau, mai rau, atunci cand o persoana isi face un obicei din a trata problemele profesionale sau pe cele personale apeland la un ton ridicat si un comportament agresiv.
Mania, chiar si atunci cand este doar mimata, reprezinta o emotie negativa, cu repercusiuni dintre cele mai rele asupra intregului organism si in mod special asupra sistemului circulator. Atunci cand starile de iritabilitate sunt mai dese, creste atat riscul aparitiei cheagurilor de sange cat si cel al cronicizarii inflamatiilor diverse din organism.
Solutia pentru a se preveni astfel de probleme nu o reprezinta nicidecum tinerea supararii sub capac, si in acest caz ramanand prezente aceleasi riscuri pentru sanatate. Se recomanda mai degraba o abordare practica si rationala a tuturor aspectelor care tin de viata personala si cea profesionala, in acest mod putandu-se preveni accesele de furie mai ales daca se organizeaza mai bine toate activitatile de peste zi.
Problemele de ordin financiar, saracia, problemele de la locul de munca, problemele din casnicie si alte astfel de probleme care pot genera un stres marit care favorizeaza accesele dese de furie trebuie privite in adevarata lor lumina si nu exacerbate doar pentru ca pe moment lucrurile par mai negre decat sunt sau pentru ca, in anumite zile, totul pare sa scape complet de sub control.
Psihologii, familia si prietenii apropiati pot fi de ajutor pentru a facilita schimbarea de mentalitate a unei persoane care s-a obisnuit sa se decarce nervos de fiecare data cand simte nevoia sa o faca, cu timpul putandu-se obtine rezultate bune si atingandu-se punctul unde dialogul si puterea de persuasiune si nu exprimarea violenta sa devina parte din arsenalul necesar pentru a te descurca onorabil in societatea noastra moderna.
De bun ajutor de asemenea pentru prevenirea acceselor de furie s-au dovedit a fi si miscarea fizica in aer liber practicata zi de zi, odihna corecta, deprinderea unor tehnici de meditatie de inspiratie crestina si/sau orientala precum si adoptarea unei diete echilibrate, saraca in zahar si produse procesate, care sa echilibreze organismul din punct de vedere chimic, stimuland inspre bine activitatea sistemului nervos si a celui circulator.
In mod preventiv, se recomanda tuturor persoanelor cu un temperament usor inflamabil sa faca tot posibilul pentru a preveni aparitia bolilor de inima prin schimbari inspirate ale stilului lor de viata, aici trebuind sa fie eliminata si ideea fixa potrivit careia toate problemele pot fi rezolvate doar prin afisarea unei atitudini agresive si apelul la un ton ridicat.
Suplimentar, se poate apela si la ajutorul psihologului care, daca este cu adevarat un profesionist, va reusi sa ofere sfaturi pretioase pentru echilibrarea personalitatii pacientilor lor si inclusiv pentru combaterea riscului de boala care ameninta in proportie mai mare persoanele care se lasa mereu prada acceselor lor frecvente de furie.
Adauga comentariu