Retete dietetice Sanatate

Cea mai simpla reteta de chec

DISABLE_WORD_ADS=1;

Chec

Prima prajitura pe care am facut-o în viata mea a fost un chec, care din fericire mi-a si iesit de minune si de aceea îl recomand pentru ca succesul este garantat, atât ca aspect dar si ca gust.

Pentru o tava normala de chec ai nevoie de: 5 oua, 7 linguri de zahar, 7 linguri de faina alba, un pliculet de praf de copt, 2 linguri cacao, coaja rasa de la o portocala, esente de care îti plac tie, un cubulet de unt.

Începe prin a separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu un vârf de cutit de sare si pune-le la frigider.

Galbenusurile împreuna cu zaharul trebuie mixate pâna devin o pasta consistenta. Adauga faina si mixeaza usor având grija sa nu se formeze cocoloase. Pune putina esenta, coaja rasa de portocala si pliculetul de praf de copt si omogenizeaza bine.

Încinge cuptorul si pregateste tava ungând-o cu unt si tapetând-o cu faina (sau foloseste hârtie pentru prajituri).

Scoate spuma de albusuri din frigider si încorporeaz-o în compozitie amestecând usor de jos în sus pentru a pastra consistenta pufoasa. Toarna amestecul în tava dar pastreaza putin pe fundul vasului. În ce ai pastrat amesteca cele doua linguri de cacao si toarna amestecul colorat deasupra în tava (pentru un plus de culoare si un aspect elegant).

Da focul cuptorului la mic si introdu tava (pozitionând-o pe nivelul din mijloc al cuptorului). Nu deschide usa cuptorului în prima jumatate de ora. Apoi poti verifica, poti întoarce tava, poti controla consistenta si culoarea.

Checul este gata atunci când, daca introduci în el un cutit uscat sau o scobitoare îl/o scoti curat / a. Pofta buna!

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu