Sanatate Sfaturi si sugestii

Ce alimente cauzeaza alergii grave?

Ce alimente cauzeaza alergii grave?
Pe langa alimentele deja binecunoscute noua, care pot cauza alergii serioase (dulciurile, ouale, scoicile, crevetii, crabii, pestele etc.) exista multe altele care necesita o atentie speciala deoarece in doar cateva minute de la servirea mesei ne putem trezi cu probleme grave de sanatate si riscam sa ajungem la spital din aceasta cauza.

In special copiii trebuie feriti de consumarea anumitor alimente, mai ales daca gradul lor de prospetime lasa de dorit. Alunele, ouale si laptele sunt pe primul loc in cazul alergiilor pe care le pot acuza cei mici, dar la fel de periculoase pot fi si produsele oceanice sau anumite dulciuri.

De obicei alergiile apar mai des atunci cand unul sau mai multe produse sunt consumate mai des. De aici si prezenta unor alergii specifice zonei unde locuiesti. In anumite tari, de exemplu, alergia la orez sau carnea de peste pot fi mai des intalnite intrucat produsul respectiv se consuma din abundenta in mai toate gospodariile.

Uneori ceea ce se crede a fi o reactie alergica nu este decat indigestie, intoleranta la un produs alimentar sau chiar o alta boala care isi face simtita prezenta exact in acele momente. Pentru medic este intotdeauna dificil sa identifice exact despre ce e vorba de la bun inc…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu