Sanatate Sfaturi si sugestii

Castravetele si beneficiile sale

Castravetele si beneficiile sale
Au cam scazut de o bucata de vreme vanzarile la castravetii verzi, poate si din cauza preturilor ridicate, dar si din cauza suspiciunilor fata de modalitatile de crestere a castravetilor, mai mult sau mai putin sanatoase. Este insa bine sa stim ca inca pot fi achizitionati castraveti crescuti sanatos si la preturi nu neaparat de specula.

Sa elimini aproape complet castravetele verde din dieta regulata nu este deloc o idee buna intrucat aceasta leguma unica contine o sumedenie de nutrimente esentiale pentru sanatatea organismului si, in plus, castravetii au si un gust foarte placut si iti ofera o senzatie de prospetime si de bine.

Multe persoane pun in prezent accentul in dieta lor pe cu totul alte legume, multe de import, asa cum sunt broccoli, asparagusul si altele similare. Castravetele verde nu trebuie insa neglijat nici acesta deoarece eficienta sa in plan alimentar ramane maxima prin aportul mare de vitamine din gama B, calciu, fier, magneziu, zinc si acid folic.

Castravetele este util si pentru sanatatea sistemului nervos, putand reduce stresul, si sunt binecunoscute si valentele sale terapeutice de detoxifiere, care stimuleaza activitatea rinichilor, a ficatului si a pancreasului. Inclusiv cresterea parului poate fi stimula…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu