Retete dietetice Sanatate

Budinca de paste la cuptor

DISABLE_WORD_ADS=1;

Macaroane cu branza

Te invit la un desert delicios, usor de preparat, minunat pentru a completa cu succes masa de prânz dar putând constitui si o gustare satioasa: budinca de paste la cuptor.

Pentru a o prepara ai nevoie de: 200g de fidea, 250g de brânza de vaci, 2 oua, 6 linguri de zahar, un pliculet zahar vanilinat, esenta se lamâie, 50g de stafide (optional), unt.

Fideaua se fierbe în apa cu putina sare, apoi se scurge bine dar nu se clateste cu apa rece.

Separat se amesteca brânza cu zaharul, zaharul vanilinat, esenta de lamâie si stafidele. Este bine sa ai o brânza cât mai cremoasa, în caz contrar o poti îmbogati cu o lingura de smântâna. Pastele se amesteca împreuna cu brânza pregatita dupa cum am mentionat anterior. Se bat cele doua oua si se încorporeaza si ele în compozitie.

Se foloseste un vas termorezistent care a fost uns în prealabil cu unt. Se toarna compozitia si se da la cuptorul încins anterior, unde va ramâne timp de 15min (pâna se rumeneste si se leaga).

Se scoate când este gata si se lasa la racit. Apoi se taie în cuburi care se pot servi atât calde cât si reci putând folosi pentru un plus de culoare si de savoare dulceata de afine sau de cirese negre. Pofta buna!

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu