Sanatate Sfaturi si sugestii

Bauturi sanatoase pentru toata familia

Bauturi sanatoase pentru toata familia
Nu doar ceea ce mancam ne este de folos pentru sanatate, dar si bauturile consumate peste zi pot aduce sau nu un plus din acest punct de vedere. Multe familii au capatat obiceiuri dintre cele mai nesanatoase in ultimii ani, consumand aproape zi de zi bauturi carbogazoase pe baza de cola sau fructe, apa minerala si bauturi energizante si renuntand aproape definitiv la consumul sanatos de apa plata, lapte degresat sau ceaiuri din plante.

Sa revii in timp util la idei mai bune in ce priveste bauturile consumate frecvent nu e deloc usor cum pare la prima vedere deoarece se stie ca apa plata si ceaiurile nu se remarca printr-un gust deosebit ci doar prin aportul util de lichide pe care il aduc in organism, dar fara efecte secundare, asa cum se intampla garantat in cazul consumului de sucuri din comert, bauturi energizante sau bere si spirtoase.

Trebuie totusi incercat sa se renunte pe parcursul a zile intregi la consumarea bauturilor nocive si sa se inlocuiasca acestea cu apa obisnuita si unele ceaiuri usoare daca se doreste cu adevarat sa fie bine intretinuta sanatatea intregii familii. De obicei insa se ajunge mai intai la doctor si abia apoi, la recomandarea expresa a acestuia, se va exclude din alimentatie consumul anumitor bauturi cu grad mare de risc pentru starea de sanatate a pacientilor.

Zaharul si indulcitorii continuti de multe bauturi carbogazoase de pe piata sunt un alt factor de risc pentru sanatate pe langa arsurile sistemului digestiv provocate de consumul indelungat de apa minerala si sucuri acidulate. Adunat la totalul zaharului obtinut din alte produse alimentare, se ating deseori valori mari, care cresc riscul aparitiei diabetului, dau peste cap metabolismul si pot tulbura chiar si programul de odihna.

Medicii mai atrag atentia si asupra faptului ca persoanele care consuma apa minerala sau alte bauturi acidulate se expun din aceasta cauza, in mod paradoxal, la demineralizare crezand poate ca obtin suficient calciu, magneziu sau alte substante direct din apa minerala, dar inselandu-se grav si de aceea omitand multe produse sanatoase de la dieta. In special copiii si tinerii, mai putin informati, risca foarte mult acest lucru, si ar trebui sa fie opriti la…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu