Sanatate Sarcina si contraceptia

Anticonceptionalele luate la intamplare pot scadea libidoul

Anticonceptionalele luate la intamplare pot scadea libidoulScaderea apetitului sexual poate avea multiple cauze, de la cele de ordin alimentar cauzate de o dieta gresita si pana la tratamentele cu antidepresive sau prescrierea neglijenta a unui anticonceptional. Daca insa din punct de vedere alimentar se mai pot face schimbari in bine fara a apela la un medic specialist, in restul situatiilor este nevoie de consultarea unui profesionist, iar acestia nu cad intotdeauna de acord asupra tratamentului optim de administrat.

Nivelul marit de serotonina prezent in unele pilule, dar si in cerealele integrale sau alte alimente poate impieta asupra libidoului, iar acelasi lucru se intampla si atunci cand se apeleaza la sedative mai puternice sau la anticonceptionalele pe baza de estrogen. Nu doar ca apetitul sexual este scazut din aceste cauze, dar si orgasmul va putea fi mai greu de atins, trupul feminin reactionand de cele mai multe ori negativ la atingerile erotice atunci cand este imbibat cu serotonina sau alte substante cu rol in scaderea nivelului de testosteron.

Spre exemplu, se stie ca medicamentele pe baza de dopamina, prescrise doar de catre un specialist si administrate in cadrul unei terapii bine gandite dau cele mai bine rezultate atat pentru tratarea depresiilor cat si a disfunctiilor sexuale, dar multi medici inca apeleaza la alte medicamente care contin serotonina si estrogen, si de aceea multe femei ajung sa se planga de o serie de efecte secundare care vin toate colac peste pupaza sa complice si mai mult scaderea libidoului sau dificultatea marita in atingerea orgasmului.

Atunci cand ovulatia este blocata prin ingerarea de pilule anticonceptionale, descreste si nivelul de testosteron din organism, fapt care duce din punct de vedere fiziologic la o scadere marcata a libidoului. Multe femei insa compenseaza aceste probleme ale organismului printr-o activitate mentala pozitiva, ele utilizand foarte ingenios creierul pentru auto-stimulare sexuala si obtinand astfel rezultate dintre cele mai bune.

Nu e cea mai fericita portita de iesire, dar are totusi si partile sale bune. In plus, disparand stresul generat de gandul ca pot ramane insarcinate, femeile sunt mult mai relaxate, permitandu-si astfel sa aiba mai multe fantezii sexuale, care sa mentina la niveluri crescute libidoul lor.

O cale mai buna de rezolvare a problemelor care apar prin prescrierea abuziva de anticonceptionale pe baza de estrogen o reprezinta prezentarea la medic si solicitarea unor pilule alternative, care sa fie administrate in acord cu niste analize medicale aprofundate. In mod normal, se pot astfel proba mai multe tipuri de anticonceptionale, dar la final este de asteptat ca organismul sa raspunda pozitiv, iar problema scaderii libidoului sa dispara definitiv.

Putine femei insa insista pe langa medicul de familie pentru acest lucru si nu e bine deloc, mai ales ca de o bucata de vreme incoace unii medici de familie s-au cam obisnuit sa le faca altii treaba si e bine sa fie zgaltaiti putin si sa li se solicite servicii de calitate. Aceasta este cea mai eficienta cale, prezentarea la medic fiind obligatorie, iar stresul care va acompania tot acest proces inerent.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu