Sanatate Sfaturi si sugestii

Antioxidantii au si o latura ascunsa

Antioxidantii au si o latura ascunsa
Antioxidantii sunt elemente foarte benefice pentru organismul uman, dar ca in multe alte cazuri prin consumarea in exces de produse bogate in antioxidanti pot aparea si dezechilibre de sanatate, iar cel mai sever dintre acestea este, se pare, afectarea intregii musculaturi a corpului, care nu va mai functiona la parametrii optimi printr-un aport prea mare de antioxidanti.

Cercatatorii americani au studiat aceasta problema a aportului marit de antioxidanti si efectele asupra activitatii sportivilor, dar pe parcurs au realizat faptul ca multi dintre antioxidantii aflati sub studiu pot de fapt produce efecte negative asupra musculaturii corpului daca se consuma in exces. Este un rezultat paradoxal, dat fiind faptul ca antioxidantii ajuta la prelungirea duratei de viata si sunt foarte benefici si pentru fumatori sau consumatorii de alcool, ameliorand efectele drogurilor diverse asupra organismului uman.

Rezultatele acestui studiu recent al cercetatorilor americani pun sub semnul intrebarii recomandarile de ultima ora ale autoritatilor in nutritie care incurajeaza consumul zilnic de fructe si legume proaspe…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu