Sanatate Sfaturi si sugestii

Alimente cu efect inflamator

Alimente cu efect inflamator
Inflamarea organismului se manifesta atunci cand apar senzatii de iritare la nivelul tesuturilor, rani sau infectii cu cauze diverse. Durerea specifica, umflaturile si chiar dificultatea in miscare acompaniaza de obicei starile de inflamare din organism. Cazuri extreme de inflamare a organismului sunt considerate si boli cronice precum artrita sau alte afectiuni ale inimii si sistemului circulator.

In prezent exista medicatie de prevenire si tratare a inflamatiilor organismului, dar in egala masura se recomanda si o dieta specifica, anumite alimente trebuind evitate, iar altele incluse in acest plan alimentar. Intrucat medicamentele pot cauza si complicatii diverse, lovind in alte functii vitale ale organismului, este de preferat sa se opteze in special pentru masuri alimentare eficiente care sa ajute la combaterea si tratarea inflamatiilor temporare sau cronice.

Printre alimentele care contribuie la instalarea sau agravarea inflamatiilor diverse ale organismului se numara in primul rand cele bogate in grasimi, sare si zahar de tipul produselor fast-food, carnea de porc si derivatele ei, sosurile grele, produsele de patiserie si pastele preparate cu unt, produsele care contin nitriti si cele condimentate in exces. Chiar si ouale, laptele sau iaurtul nedegresat pot conduce la instalarea starilor de inflamatie a organismului si de aceea se recomanda consumul de lapte si iaurt degresat precum si o limitare a consumului de oua.

Dintre bauturi, pe langa cafea si alcool, exista si o serie de alte produse care trebuie evitate, iar aici amintim bauturile energizante, ceaiul negru si chiar si cel verde, sucurile dulci din comert si chiar sucuri naturale din anumite legume precum cartof…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu