Sanatate Sfaturi si sugestii

Alcoolul te da de gol si iti dezvaluie originea

Alcoolul te da de gol si iti dezvaluie originea
Alcoolul iti afecteaza nu doar modul de a vorbi coerent, dar iti demasca si adevaratul accent. Bauturile alcoolice afecteaza abilitatile motorii, dar adevaratul accent poate aparea si atunci cand suntem bolnavi sau obositi.

 Atunci cand oamenii beau alcool, capacitatea creierului de a controla vorbirea si accentul se reduce. Acelasi lucru se intampla cand suntem bolnavi sau foarte obositi. Chiar si cele mai usoare sarcini sunt greu de indeplinit atunci cand nu suntem fizic pregatiti.
 
Un exemplu interesant este actrita Reese Witherspoon care, atunci cand  a fost arestata a agresat verbal un politist, fiind aflata in stare de ebrietate. Accentul puternic sudic al actritei a iesit la iveala si acest lucru poate fi pus pe seama alcoolului.
 
Cel mai indicat ar fi sa nu exageram cu consumul de alcool, chiar daca este ocazional, pentru ca in timp acesta duce si la pierderi de memorie. De asemenea, organele noastre interne sunt afectate, ficatul si rinichii fiind principalele victime.
 
“Motivele de mai sus dar si necesitatea de a ne supraveghea in permanenta starea de sanatate, ne determina  sa realizam periodic o ecografie abdominala si transabdominala, pentru a ne tine sanatatea sub control” ne sfatuieste  Dr. Zamfir Adina, medic al clinicii Hilmi Medical Center.
 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu