Diete Sanatate

Alcoolul poate fi luat in considerare pentru o dieta sanatoasa

Alcoolul poate fi luat in considerare pentru o dieta sanatoasa
Unii petrecareti, mai sugubeti de felul lor, au obiceiul de a ura “pofta mare” tuturor celor care servesc un pahar de alcool, iar aceasta urare a lor nu este prea departe de adevar intrucat traditional alcoolul este catalogat mai degraba drept aliment decat bautura insa aspectele negative ale consumului de alcool au impus trecerea sa in randul bauturilor cu grad de risc pentru sanatate.

Nutritionistii insa si multi dintre medici asociaza in continuare consumul moderat de alcool cu alimentatia sanatoasa si o viata echilibrata, interzicand aportul de alcool la dieta doar in situatiile de exceptie cand boala sau alte conditii speciale impun acest lucru. Cercetatorii documenteaza de fapt cu dovezi stiintifice faptul ca cei care consuma alcool cu moderatie prezinta o rata a mortalitatii mai mica si mai putine boli cronice decat persoanele care consuma alcool foarte rar sau deloc.

Excesele facute prin consumul de alcool de-a lungul timpului au adus din pacate o lumina foarte proasta asupra tuturor bauturilor alcoolice, unele dintre ele fiind totusi foarte benefice pentru sanatatea organismului uman; mai rau, gama moderna de bauturi alcoolice preparate cam toate cu o serie de ingrediente suspecte de asemenea a facut un mare deserviciu din acest punct de vedere.

Ca eficienta la dieta, dintre bauturile alcoolice consumate frecvent, pe primele locuri s-au situat dintotdeauna berea si vinul natural, urmate nu la foarte mare distanta de bauturile spirtoase de asemenea obtinute prin tehnologii sanatoase, care nu le altereaza proprietatile lor nutritive. Printre afectiunile care pot fi prevenite sau ameliorate prin consumul de alcool se numara diabetul, artritele, osteoporoza, pietrele la rinichi, starile de stres si depresiile, problemele de memorie, hepatita A, ulcerul duodenal, bolile de ficat si multe altele.

Prin consum moderat se intelege bineinteles o restrictionare voluntara a consumului zilnic de alcool fiind binecunoscut faptul ca in timp se poate crea o periculoasa dependenta atunci cand se fac excese din acest punct de vedere. Suplimentar, ca si in cazul altor alimente, consumul exagerat poate conduce la aparitia unor dezechilibre g…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu