Afinele, foarte nutritive si placute la gust, ar trebui sa fie disponibile din belsug si in Romania, dar din pacate acest lucru nu este deocamdata adevarat din motive mai greu de inteles. Desi afinele salbatice sunt mai bune decat cele cultivate pentru comercializare, totusi se poate vorbi despre valori nutritive apropiate in ambele cazuri si, in plus, afinele pot fi si chiar sunt cultivate cu mare succes si in tara noastra, dar nu la cotele asteptate.
DIn fructele afinelor nu este necesar sa se indeparteze semintele, acestea nefiind toxice ba, dimpotriva, oferind si ele beneficii pentru sanatatea noastra. Afinele pot fi consumate crude sau in salate diverse, dar se pot face si gemuri si dulceturi foarte gustoase din afine. In plan culinar afinele sunt folosite ca ingredient special la copturi, inghetate, clatite, iaurturi speciale si multe alte deserturi. Afinele proaspete pot fi pastrate la frigider chiar si timp de 10 zile cu conditia sa fie bine sortate si sa nu existe fructe lovite sau stricate printre cele sanatoase.
In comert exista si afine uscate sau dezhidratate, cu termen lung de garantie, care pastreaza mult din proprietatile afinelor proaspete, dar care nu au acelasi parfum deosebit, putand insa sa fie adaugate in cerealele pentru micul dejun, in salate…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Articol oferit de
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro
Adauga comentariu