Sanatate Sfaturi si sugestii

Adopta o dieta sanatoasa pentru a depasi varsta de 100 ani!

Adopta o dieta sanatoasa pentru a depasi varsta de 100 ani!
Nu e un secret faptul ca iti poti prelungi cu mult viata daca esti dispus sa adopti pe termen foarte lung diete echilibrate si sa fii cumpatat la masa, iar cercetarile intreprinse in diferite parti ale lumii au reusit sa scoata la lumina si care sunt aceste diete menite sa permita oricui sa atinga sau chiar sa depaseasca suta de ani prin apelul la un plan alimentar de succes.

Asemenea diete pentru longevitate sunt tinute de secole de catre anumite grupuri etnice si sociale din anumite parti ale lumii si si-au dovedit din plin eficienta, locuitorii din acele zone depasind frecvent suta de ani gratie unei combinatii inspirate intre alimentatie, traiul in aer liber si evitarea constanta a stresului.

Inclusiv pentru persoanele care au probleme cronice de sanatate, dietele pentru longevitate sunt puternic recomandate deoarece astfel vor fi prevenite si ameliorate o serie dintre bolile care fac ravagii in prezent in randul populatiei de varsta a treia precum diabetul, artritele, bolile cardio-vasculare, cancerul sau osteoporoza.

Toate aceste diete au in comun aportul redus de calorii in meniurile zilnice, dar si prezenta constanta la masa a nutrimentelor esentiale pentru sanatatea organismului uman. Grasimile, alimentele cu indice glicemic mare si condimentele apar, dar in cantitati scazute, iar carbohidratii si proteinele sunt procurate din surse naturale si sanatoase si mai putin din alimentele procesate.

Printre alimentele recomandate pentru o dieta de intretinere si longevitate se numara si fructele si legumele proaspete, painea integrala, ovazul, lactatele degresate, iaurtul, branzeturile usoare, carnea de pasare, carnea de somon, tofu, ouale, maslinele si uleiul de masline, ciocolata neagra, vinul rosu si multe alte produse sanatoase si usor de procurat chiar si de catre cei care nu se bucura de venituri consistente.

Exercitiul fizic nu trebuie sa fie practicat intensiv, dar este nevoie sa se faca si miscare in fiecare zi pentru a se completa astfel fericit o dieta adecvata cu ceva exercitii fizice pentru a se obtine cu adevarat rezultatele dorite. Alergarea usoara, aerobicul, exercitiile de flexiune si de intindere (stretching) sau plimbarile in ritm alert sunt de aceea esentiale pe…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu