Sanatate Sfaturi si sugestii

43,9% din români sunt mulţumiţi de starea lor de sănătate

43,9% din români sunt mulţumiţi de starea lor de sănătateStarea de sănatate nu este un factor de îngrijorare pentru români, 43,9% dintre aceștia sunt multumiţi de starea lor de sănătateşi  22,7% o apreciazăca fiind bunăsau foarte bună, conform studiului National Hapiness România.
 
Studiul ”National Happiness” a fost realizat de Novel Research, Arsenoaiei&Mătăşel şi  Strategescu punct ro cu suportul The Happiness Initiative and Personality and Well-Being Laboratory de la  San Francisco State University și a fost efectuat în perioada septembrie – octombrie 2012 pe un eşantion naţional de 1.002 respondenţi, populaţie urbană activă (între 18 şi 64 de ani).
Studiul segmentează populaţia României în 5 categorii: Nevoiaşii, În căutarea drumului, Familiştii, Carieriştii, Echilibraţii şi Impliniţii.
 
Din aceste categorii Nevoiaşii şi cei În căutarea drumului se percep ca având o stare de sănătate precară, autoevaluare bazată probabil pe lipsa bunăstării financiare precum şi pe insatisfacţia legată de statutul ocupaţional.
 
Persoanele din segmentele Familişti, Carierişti şi Echilibraţi şi împliniţi sunt preocupaţi activ de starea lor de sănătate, fiind însă nemultumiţi de sistemul public de sănătate. Doar 30.3% dintre români sunt multumiti de accesul la servicii medicale (cum ar fi doctori, spitale si clinici).
 
Românii se percep ca fiind plini de energie – 48,7% declară ca în cursul ultimei săptămâni (în perioada efectuării sondajului) au avut multă sau foarte multă energie, în timp ce doar 15,7% s-au simţit fără energie.

Durerea nu este un factor care îi impiedică  pe români să muncească sau să se distreze deoarece doar  10,5% dintre ei nu se pot mobiliza în mod frecvent pentru a începe o activitate şi numai 4,7% sunt împiedicaţi în mod frecvent de durerea fizică să ducă la capăt ceea ce au de făcut.
Deşi numărul românilor care frecventează săli de sport este mic, 55,6% dintre români sunt multumiţi de calitatea activităţilor fizice pe care le desfaşoară.
 
Cele 12 domenii pe care le cuantifică acest studiu sunt: bunăstarea materială, relaţiile personale, educaţia, sănătatea, comunitatea, timpul liber, bunăstarea mintală, arta şi cultura, relația cu vecinii, mediul înconjurător, munca, guvernarea/administraţia publică.

Tu in ce categorie te incadrezi?

Diana Ilie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu