Auto-cunoastere Relatii

Viata ta iti apartine

 
Viata ta iti apartineTraim, lucram si iubim intr-o lume plina de oameni! Oameni care critica, judeca si mereu simt nevoia sa-si expuna propriile pareri despre tine sau despre actiunile tale, despre cum vorbesti, cum te comporti si cum iubesti sau pe cine iubesti. Toate aceste personaje, inutile in existenta ta, trebuie tratate cu IGNORE!
 
Viata ta iti apartine. Nu trebuie sa dai niciun fel explicatie despre cum traiesti sau despre alegerile pe care le faci, indiferent ca sunt de natura personala sau profesionala. Nu trebuie sa fie treaba nimanui ce faci tu. In primul rand, nu societatea va dormi cu tine in pat si, cu atat mai putin, nu societatea iti va sterge lacrimile, dar sigur va fi acolo cand iti va merge bine, laudandu-te pe fata si criticandu-te pe la spate. Asa ca… nu iti bate capul! Traieste si fa alegerile pe care le consideri potrivite  in acel moment. Scrie singura destinul, fara sa fii influentata de gurile rele din jur.
 
Fii loiala convingerilor tale! Multe persoane incearca sa-si impuna propriile opinii. Faptul ca cineva se bate cu pumnul in piept ca are dreptate, nu inseamna ca trebuie sa-l aprobi. Trebuie sa fii ferma, iar daca argumentele lui ti se par banale, normal ca nu trebuie sa fii de acord doar de dragul de a multumi sau a nu supara. Nu are rost sa spui "Da" pentru a fi de acord, daca nu ai nici un motiv pentru asta. Trebuie sa fii concentrata pe propriile obiective si sa nu-ti lasi distrata atentia de convingerile si dorintele altor oameni.
 
Esti frumoasa asa cum esti tu. Cand primesti critici ca esti: prea grasa, prea slaba, prea putin machiata, prea mult machiata, prea cu cearcane, prea cu parul nearanjat. Aspectul tau fizic este doar responsabilitatea ta, iar daca nu-i place cuiva, nu are decat sa se uite la altcineva. Nu lasa parerea celor din jur sa-ti strice echilibrul. Aceste persoane sunt oameni mici si nu-si vad propria reflexie in oglinda. Fii mandra de cine esti si iubeste asa cum esti!
 
Relatiile  personale iti apartin. Sfaturile inutile si bagatul in seama trebuie indepartate. In primul rand, pentru viata ta de cuplu sunteti responsabili tu si el. Restul sunt doar pioni. Daca voi va iubiti si va respectati, asta este tot ce conteaza. Restul parerilor si sfaturilor sunt doar zgomot pe fundal. Chiar daca veti fi sau nu impreuna, este doar problema ta, nu a altora. Protejeaza-ti intimitatea si tine la distanta “cititorii” aberanti!
 
In viata trebuie sa experimentezi, trebuie sa cazi ca sa stii cum este sa te ridici, trebuie sa plangi pentru a aprecia cu adevarat atunci cand razi, trebuie sa te indragostesti ca sa stii ce inseamna cu adevarat acest cuvant. Trebuie sa respiri prin fiecare por pentru a trai viata. Intotdeauna traieste-o asa cum iti doresti, nu cum altii iti dicteaza

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu