Dragoste si Sex Relatii

Varsta potrivita pentru a incepe o relatie

Varsta potrivita pentru a incepe o relatieSi acum imi aduc aminte cand, fiind in clasa I, unul dintre colegi a venit tare tantos la mine si m-a intrebat extrem de serios, in timp ce eu ma gandeam privindu-l mirata daca nu cumva vrea sa il bat: "Vrei sa fii prietena mea?"

Am fost atat de luata prin surprindere de intrebare si total mirata ca am zis: "Da." A raspuns cu un “bine” sec si la fel de serios m-a informat ca de acum inainte la ora de desen vom sta impreuna in banca.

De fiecare data aceasta amintire imi smulge cate un zambet de pe buze, fiind placut sa ma gandesc la anii cand totul parea doar un joc pe care nu il intelegeai, dar iti placea sa te prefaci ca il intelegi.

Cea mai potrivita varsta pentru a incepe o relatie serioasa din toate punctele de vedere este varsta de 18 ani. Unele persoane pot fi de acord, altele nu, insa uneori varsta potrivita este data si de experienta pe care o ai in spate, de situatiile prin care ai trecut si care fie te maturizeaza inainte de vreme ori iti lasa amprente care te vor tine in stadiul de copil mult timp.

De ce nu mai devreme de 18 ani:

– inca este o perioada in care iti poti permite sa fii doar copil si sa te bucuri de aceasta varsta cu toata puterea ta;
– nu ai nici un fel de raspundere si nu trebuie sa iti faci griji de nici un fel;
– e o perioada in care de abia te descoperi pe tine ca personalitate si de abia inveti sa afli cu adevarat cine esti;
– e un timp frumos pe care ti-l poti petrece doar cu gasca de prieteni, fara combinatii, doar rasete, umor si multa distractie;
– iar gasca de fete nu trebuie sa lipseasca din jurul tau, cele cu care iesi la suc, in parc sau la o barfa in fata blocului despre noul vecin care s-a mutat la etajul 5.

De ce abia la 18 ani?

– esti pregatita din punct de vedere emotional sa faci fata unei astfel de situatii;
– esti suficient de matura incat sa realizezi daca baiatul de langa tine te merita;
– esti constienta de posibilitatea de a suferi mult in cazul in care lucrurile nu merg bine si de a invata sa treci peste;
– un iubit iti poate “manca” foarte mult din timpul tau, asa ca iesirile cu fetele, cu gasca de prieteni vor fi mai rare;
– esti capabila sa iti spui punctul de vedere fara sa iti fie frica de raspunsul lui.
– suficient de matura incat sa stii ca vrei sa incepi o relatie cu toate lucrurile frumoase pe care ea le poate aduce, dar si cu micile probleme despre care pana atunci nici nu stiai ca pot sa apara.

foto Northfoto

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu