Auto-cunoastere Relatii

Un subiect tabu, amenzia

Un subiect tabu, amenziaEste  o boala  care se caracterizeaza prin pierderea memorie, neamintirea faptelor petrecute pe o perioada anumita de timp, datorita unei boli sau imbatraniri. Persoana afectata  isi poate aminti cu usurinta evenimente din tinerete, dar nu si pe cele petrecute cu o zi inainte (in starile de dementa senila, postencefalitice, stari toxiinfectioase).

Este caracterizata prin incapacitatea de a evoca informatii personale de maxima importanta, de regula de natura traumatica sau stresanta, si care este prea extinsa pentru a fi explicata prin simpla uitare.

Cele mai grave afectiuni cerebrale apar atunci cand creierul este vatamat, asa cum se intampla in cazul accidentelor de masina sau a loviturilor puternice in zona creierului. Aceste traume tind sa creeze o stare de confuzie si pierderea memoriei. Infectiile care afecteaza creierul, precum encefalita, reprezinta o alta cauza a pierderilor de memorie.

Alcoolismul, abuzul de droguri, un regim alimentar haotic sau neechilibrat  priveaza creierul de nutrienti, fapt ce duce la moartea unor celule cerebrale si  treptat la aparitia amneziei.  Pierderea memoriei poate aparea si in urma unui atac cerebral, daca afecteaza zona creierului care se ocupă cu functionarea memoriei. Atunci cand celulele cerebrale mor, acestea nu mai pot fi inlocuite.

Cele mai grave efecte inafara de incapacitatea de reproducere a unor informatii, imagini sunt automutilare; impulsurile agresive; impulsuri si acte suicidare.
In  cazul in care este vorba numai de niste lapsusuri, atunci pe langa ajutorul unui specialist putem apela si la remedii  naturiste, bunicile noastre  asigurandu-ne ca  2 cani pe zi cu tincutura de paducel  au efect sigur. 

Desi este o poblema delicate, la care chiar si multi specialist se vad in postura de a oferi mai multe variante. In cele mai multe cazuri  este vorba de un refuz al realitatii, mai  ales pentru cei varstnici, care este indicat sa se implice  cat mai mult in viata cotidiana, sa citeasca, sa intelega ultimele noutati din toate domeniile.

Una din metodele cele mai des folosite dar si care are efect este hipnoza.Aceasta varianta  ii poate ajuta pe pacienti sa isi aduca aminte evenimente si amintiri uitate.

Virgolici Ecaterina

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu