Dragoste si Sex Relatii

Romantismul – viziune masculina


Relatii - Romantismul la barbati

Cel mai adesea intr-un cuplu, coordonatele romantismului sunt date de partea feminina. Fie ca ne place sa recunoastem sau nu, iubitul nostru ne aduce flori de primavara pentru ca stie ca asta asteptam, ne invita la o cina romantica pentru ca isi aminteste, uneori destul de greu, de aniversarea pe care am stabilit-o tot noi si lista ar putea continua…Dar oare ce considera barbatii cu adevarat romantic, asta daca evident notiunea lor de romantism nu e diferita de a noastra?

Ne place sa credem ca nimic nu ii “omoara” pe barbati mai mult decat parfumul puternic al unei femei. Nimic mai fals, caci barbatilor le place mai degraba sa simta parfumul ascuns in parul iubitei atunci cand sunt imbratisati.

Banalul picnic, menit pentru a petrece mai mult timp impreuna in week-end devine mult mai romantic si mai haios in viziune masculina daca e transformat intr-un gratar cu amicii. Nu doar ca veti petrece timp tot impreuna, dar va avea ocazia sa isi descatuseze si energia negativa acumulata dupa o saptamana agitata.

Lectiile de dans, oricat de potrivite si distractive am reusi sa il convingem ca sunt, nu vor egala niciodata lectiile de inot, de exemplu, pe care le putem la fel de bine lua impreuna.

Discutiile legate de viitoarea casa in care veti locui, extrem de pasionante pentru femei, si presupuse a fi la fel si pentru barbati, ar putea fi mult mai bine inlocuite de discutiile despre viitoarea vacanta, si romantismul si-ar relua locul binemeritat in viata de cuplu.

Tot astfel, cand vine vremea discutiilor cu privire la programul de sambata seara, o intalnire cu alte cupluri pare a fi ideea feminina, in vreme ce barbatii ar prefera o petrecere sau chiar o discoteca.

In cele din urma, aniversarile sunt parca evenimentele preferate ale femeilor, si de fiecare data cand uita de ele, bietii barbati cauta cu disperare scuze pentru a reface asa-zisul romantism pierdut pe drum. Totusi, in viziunea lor ar fi mult mai simplu sa fie anuntati din timp, astfel incat gesturile lor sa poata corespunde asteptarilor femeii pe care o iubesc.

Si daca e sa ne gandim, poate ca lucrurile ar fi mai simple daca am sti dintru-inceput ce si cum considera iubitii nostri ca ar trebui sa fie romantismul. Rareori ceea ce ni se pare evident va fi la fel si pentru ei, si a ne pierde in stradania de a face totul cum vrem noi este cu siguranta pericolul pe care il putem abate asupra relatiei insesi. Romantismul in viziune masculina e foarte diferit de cel feminin, si chiar daca poate imposibil de inteles, uneori trebuie acceptat ca atare.

foto Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu