Dragoste si Sex Relatii

Joc periculos


Dragoste -  Relatiile intre adolescenti

Iubirea adolescentina este cu siguranta cea mai amuzanta, chiar daca aduce cu sine si cele mai intense suferinte. E fascinant modul in care adolescentii reusesc sa se indragosteasca pe Facebook si cum pot sa isi spuna adio doar pentru ca el a comentat o fotografie de-a ei, dar nu a facut o declaratie “oficiala” cu privire la relatia lor, la fel cu banalul “te iubesc” devine cel mai greu de spus atunci cand e simtit pentru prima data…

Mai ciudat e atunci cand comportamente adolescentine se intalnesc in relatii mature, cand el sau ea se trezesc cautand online informatii despre colegii de serviciu, sau si mai grav, cand apar in discutii intrebari stupide de genul “Ce insemn eu pentru tine?” sau “Cat de mult ma iubesti?”.

Zilele trecute am fost martora unui astfel de episod, in care o ea il intreba pe un el daca isi poate informa colegii ca sunt un cuplu oficial. De fapt, ceea ce ea isi dorea sa auda era confirmarea unei povesti pe care nu reusea inca sa o defineasca, si gasind jocul acesta drept modalitate de a-si rezolva dilema, a ales sa il puna in practica.

M-a amuzat teribil intreaga situatie. Ea  suna in disperare dupa ce el i-a cerut un timp de gandire, el se agita cumplit nestiind de ce i se cer raspunsuri pe care el insusi nu le are.

In cele din urma i-a raspuns la telefon. Ea isi cerea scuze, si ii cerea deopotriva sa uite intrebarea. El era nervos, si ii marturisea revolta. Zarurile fusesera aruncate. Jocul devenise periculos si dintr-o prezumtie adolescentina, s-a transformat brusc in inceputul sfarsitului pentru cei doi.

Amuzamentul meu de moment s-a stins de indata ce am citit pe fata amicului meu dezamagirea. Isi dorise mai mult de la acea relatie, insa cel putin pentru moment nu era pregatit sa ii spuna ceea ce evident ea isi dorea sa auda. Jocul l-a facut sa isi piarda cheful si isi dorea mai mult decat orice un moment de liniste. Nu mai erau doi adolescenti pentru care povestea se va fi pierdut de indata ce se vor fi tinut in brate. Durerea lui venea tocmai din revelatia faptului ca nu avusese o relatie matura, sau ceea ce credea a fi fost matur nu era decat o iluzie.

Nu suntem intotdeauna pregatiti pentru a spune lucruri pe care ceilalti vor sa le auda, dar a aplica strategii pe care le stim functionale din vremea adolescentei nu va face decat rau. Fiecare varsta isi are tipul ei de iubire, responsabila sau nu, si in a sti sa te adaptezi sta de fapt cheia spre o poarta a fericirii.

foto Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu