Dragoste si Sex Relatii

Pana unde mergi cu incredere in relatie?

Pana unde mergi cu incredere in relatie?“Cand l-am zarit prima data, inima mi-a cazut pe podea si el a ridicat-o sub privirea mea. Ne-am iubit mult, tineam la el mai mult decat la mine. Chiar si parintii mei au fost incantati de modul in care se comporta cu ei si cu mine. Ok, aveam si mici ciondaneli, dar ce relatie nu are? Voiam insa sa fiu cu el si tot timpul cedam pentru ca doream sa ne fie bine.

Cand mi-a propus sa ne mutam impreuna, eram in culmea fericirii, la scurt timp insa mi-a zis sa las jobul pe care il am ca nu e de mine, ca merit ceva mai mult si ca va avea el grija de mine. L-am crezut, am crezut ca iubirea lui e nemarginita.

Apoi a inceput usor sa imi faca reprosuri, ca nu ii plac unele din prietenele mele si ca nici nu vrea sa mai auda de ele, iar cand ajungea acasa de la serviciu incepea sa isi verse pe mine problemele zilnice. Dupa aceea regreta, isi cerea scuze si imi spunea cat de mult ma iubeste.

Insa eu tot il ascultam si pe zi ce trece am ajuns sa depind tot mai mult de el. Pana in ziua cand mi-a zis ca nu ma mai iubeste, si ca vrea sa plec, ca el s-a indragostit de altcineva.”

Cata incredere poti acorda persoanei iubite, aproape nelimitat se pare, insa trebuie mereu sa ai cateva centuri bine stranse pentru propria ta siguranta si pentru binele tau sufletesc. Indiferent cat e dragostea de mare in primul rand ai grija de tine:

– Este important sa nu fii nevoita sa depinzi financiar de el, conteaza mult sa faci ceva care iti place si care iti aduce un venit respectabil; e avantajos atat pentru moralul tau, dar si pentru faptul ca in viata trebuie sa iti doresti mult mai mult de la tine. In plus, nu trebuie sa ii ceri lui bani de fiecare data cand vrei sa iti cumperi ceva;

– O relatie nu inseamna sfarsitul vietii tale sociale, o prietena iti poate fi de mare ajutor cu un sfat bun sau cu un umar de sprijin pentru momentele in care simti ca nu te poti tine pe ambele tale picioare, iar ea poate sa te mai trezeasca la viata din cand in cand;

– Nu trebuie sa ii permiti niciodata sa nu te respecte, odata acest aspect anulat din relatie nu poate aduce decat dezavantaje si multa suferinta;

– Trebuie sa te cunosti foarte bine, stii cine esti si nu este nevoie sa iti modelezi personalitatea pentru altcineva, fii tu insuti, doar asa vei putea depasi cu adevarat multe obstacole din viata ta.

Cele mai mari lovituri in viata de obicei vin de la persoanele pe care le iubesti cu toata inima si doare tocmai pentru ca este ultima persoana la care te-ai fi asteptat sa te farame intr-o secunda doar pentru ca stie ca poate.

“Nu exista temnita mai intunecata decat propria noastra inima
Nu exista temnicer mai necrutator decat propriul nostru eu.”
Nathaniel Hawthorne

foto Northfoto

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu