Auto-cunoastere Relatii

Nu datorezi nimanui explicatii!

Nu datorezi nimanui explicatii!Fiecare dintre noi are propriul drum in viata! Nu datorezi nimanui explicatii despre modul in care iti traiesti fiecare zi. Tu esti responsabil pentru fericirea ta!
 
Vor exista in jurul tau si persoane ce mereu vor avea ceva de comentat, ceva de spus despre tine, despre comportamentul tau, despre modul in care iti traiesti viata. Asemenea oameni nu au ce cauta in viata ta, pentru ca nu fac decat sa te subestimeze, sa te critice si sa-ti arate mereu unde gresesti. Nu iti umple timpul cu persoane pesimiste, barfitoare si care iubesc drama, ce par mult prea preocupate sa traiasca viata prin ochii tai decat sa se uite in propria lor curte.
 
Nu datorezi nimanui nici o justificare cu privire la prioritatile tale! Daca vrei sa calatoresti in jurul lumii in loc sa faci copii, este alegerea ta! Cui nu-i convine, sa-i fie de bine. Nu te priveste pe tine.
 
Faptul ca esti o persoana generoasa, intelegatoare si mereu dispusa sa ajuti, nu inseamna insa ca trebuie sa fii la cheremul cuiva. Simti nevoia sa spui Nu? Atunci spune cu incredere Nu!
 
Inima ta iubeste, tu esti fericita, te simti iubita! Asta e tot ce conteaza. Ignora-i pe carcotasii care iti vad defectele si le scot cat mai mult in evidenta. Oricine are si calitati, si defecte. Atat timp cat esti iubita si respectata, parerile celor din jur sunt inutile.
 
Ti se cer explicatii, motive, argumente, de ce crezi intr-un anumit lucru, de ce te comporti intr-un anumit fel… Si e ok! E ok sa te intorci cu spatele si sa nu raspunzi provocarilor. E ok sa nu spui absolut nimic, pentru ca uneori indiferenta si tacerea ta este argumentul suprem.
 
Iti place sa nu te machiezi? Adori tinutele sport, dar sunt unii care iti critica aspectul fizic? Atat timp cat esti multumita de modul in care arati si de felul in care te simti, nu e nevoie sa le faci pe plac celor din jur, doar pentru a intra in tiparul si asteptarile impuse de acestia.
 
E foarte bine sa fii selectiv cu persoanele cu care vrei sa te imprietenesti. Foarte putini vor fi cei care intr-adevar te vor intelege, te vor ajuta si te vor accepta asa cum esti. Nu te lasa manipulata emotional in prietenii care nu aduc valoare si stralucire vietii tale.
 
Cand instinctul iti sopteste ca ceea ce urmeaza sa faci nu e ceva corect, insa cei din jur incearca sa te convinga de altceva, mai bine asculta-ti vocea interioara, instinctul. Ea iti va spune adevarul intotdeauna.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu