Dragoste si Sex Relatii

Mituri despre Dragoste

Mituri despre Dragoste

Basmele nemuritoare, filmele romantice si romanele siropoase dau nastere in sufletul nostru unor idei despre iubire care nu corespund cu realitatea. Ne punem atat de sus sperantele si dorintele in ceea ce priveste iubirea, incat exista chiar riscul sa lasi persoana care te-ar putea face fericita sa treaca pe langa tine.
 

Exista un singur suflet pereche
Fals / Fiecare relatie din viata ta este altfel, iubesti altfel, traiesti experientele altfel si fiecare ocupa o bucatica din inima ta. Poti iubi mai mult sau mai putin, dar rezultatul e acelasi… iubesti. Nici o relatie nu este mai prejos fata de cealalta, poti spune doar ca sunt diferite.
 
Trebuie sa cauti persoana perfecta pentru tine
Fals / Unele femei pun standardele atat de sus, incat aproape oricarui barbat i-ar fi imposibil sa le atinga. Si, in timp ce tu cauti persoana perfecta, poti ignora cu usurinta barbatul cu acele imperfectiuni care te pot face extrem de fericita.
 
Dragostea inseamna iubire si pasiune nebuna
Fals /Adevarul este ca ceea ce iti doresti tu, de cele mai multe ori, nu este ceea ce iti trebuie. De exemplu, iti doresti un barbat frumos, pasional, carismatic, care sa te faca sa razi. Dar acesta nu se poate dedica unei singure femei, nu ti se poate dedica intru totul doar tie si iti este infidel. Desi este intr-o mare masura ceea ce iti doresti, tu ai nevoie de: echilibru, stabilitate, confort, incredere, iubire reciproca si loialitate.
 
Dragostea adevarata va depasi orice obstacol
Fals /Realitatea este altfel. Sunt povesti de iubire incredibile, in care nici timpul, nici distanta nu au putut sta in calea unor legaturi puternice, insa ele sunt putine. Societatea, problemele si nevoile tale pot interveni in povestea de iubire si, oricat ai incerca sa faci ca totul sa mearga bine, sunt sanse sa fii pusa sa alegi.
 
Cu ajutorul iubirii tale, il vei schimba
Fals /Un barbat nu se poate schimba. Daca incepi o relatie cu gandul ca tu vei fi cea care il va transforma din broasca in print, crede-ma, vei avea un contact urat cu realitatea. Alege un barbat la care sa nu fii nevoita sa schimbi ceva sau, mai bine, in cazul caruia sa nu simti ca vrei sa-l schimbi. Alege unul pe care esti dispusa sa-l accepti cu tot cu imperfectiuni.
Sa crezi ca prin rabdare, intelegere, iubire si multe sacrificii il vei face sa fie altfel, este doar un basm.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu