Dragoste si Sex Relatii

Mai folosesti prezervativul daca iei anticonceptionale?

Mai folosesti prezervativul daca iei anticonceptionale?Sexul e uneori ca iarna, niciodata nu vei fi pe deplin sigur de cati centimetri va fi stratul de zapada sau cat timp va rezista acesta fara sa se topeasca.

Pe un ton mai serios, exista si momente in care actul sexual este mai mult decat un simpla placere si iti ofera oportunitatea de a te simti atat de aproape de o persoana incat ai impresia ca sunteti doar o singura fiinta.

Iar punctual culminat poate fi atat de intens inca pentru cateva secunde nu mai respiri deloc deoarece fiecare fibra a pielii tale este supraincarcata cu o energie care te face sa pierzi orice urma de control ai putea sa o mai ai asupra trupului tau.

De aceea este de preferat sa ai parte mai mult de sex de calitate si nu doar sex pentru satisfacerea unei nevoi de moment care sa iti lase un gust amar dupa. Nu te grabi ci incearca sa te bucuri de fiecare clipa in bratele persoanei iubite.

Daca anticonceptionalele sunt luate cu regularite si conform instructiunilor primite de la medicul ginecolog atunci sunt eficiente in aproape 99% din cazuri. Riscul de a ramane insarcinata este foarte mic si doar in cazul in care ai luat pastilele neregulat, cu pauze, se poate ajunge la un dezechilibru hormonal periculos.

Insa, atentie, daca dupa o lunga perioada de timp te hotarasti sa iei o pauza de o luna sau doua de la pastile trebuie inevitabil sa folosesti prezervativul pentru protectie. Da, anticonceptionalele vor mai oferi o perioada de timp protectie pentru ca se regasesc in sistemul tau insa dupa un timp acestea isi pierd efectul daca nu mai sunt luate zilnic.

Totodata, desi anticonceptionalele te protejeaza de o sarcina nedorita, nu te protejeaza de boli. Prezervativul are dubla protectie, si impotriva unei sarcini, dar mai mult impotriva unor boli cu totul de nedorit.

De aceea daca nu ai incredere in partenerul de langa tine sau exista vreo urma de indoiala, fie ca e vorba ca a avut multe partenere inainte sau altceva, e bine sa mergeti impreuna la un control sa fiti siguri ca sunteti pe deplin sanatosi mai ales in cazul in care alegeti sa nu mai folositi prezervativul.

Daca acesta refuza sa foloseasca prezervativul, iar tu nu te simti confortabil si nu prea ai incredere, atunci asculta-ti instinctele. Nu ai vrea sa iei o boala doar din cauza unui moft a partenerului, fie foloseste prezervativul, fie la control cu el.

De unele boli scapi foarte greu si raman in sistem putand fi controlate doar cu un tratament prelungit, iar de altele nu vei putea scapa si iti pot chiar provoca moartea. Asa ca, atentie, sexul este un instrument care ofera foarte multa placere insa poate fi si foarte periculos daca e tratat cu neglijenta putandu-ti schimba intreaga viata si nu neaparat intr-un mod placut.

foto Northfoto

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu