Auto-cunoastere Relatii

Logodna, perioada de proba sau dovada de dragoste?

Logodna, perioada de proba sau dovada de dragoste?Logodna este momentul în care realizezi că singura persoană cu care vrei să fii alături pentru totdeauna este partenerul tău. Este clipa în care inima îţi confirmă că el este cel care te face să te simţi fericită, iubită şi unică.
 
Logodna este confirmarea atât faţă de voi doi, cât şi de cei dragi vouă că vă iubiţi şi vreţi într-un viitor apropiat să oficializaţi acest lucru nu numai în ochii celor din jur, ci şi în faţa lui Dumnezeu.

            Totodată, nu putem nega că logodna oferă acel sentiment de stabilitate, de confort, de certitudine că dragostea voastră este reală şi maturizată şi aţi trecut cu brio de perioada în care doar tatonaţi terenul, pentru a vedea dacă ar merge o relaţie între voi.

            Pentru cei care nu ştiau, nu este nevoie de o logodnă înainte de căsătorie, e doar o perioadă suplimentară ca să vedeţi dacă într-adevăr sunteţi pregătiţi pentru a face marele pas împreună şi care vă oferă timp pentru a vă răzgândi în unele cazuri. Logodna trebuie, de obicei, oficializată cu aproximativ 6/8 luni înainte de căsătorie, dar acest lucru depinde de la cuplu la cuplu.

            Înainte de a face pasul prin a spune Da, trebuie să îţi răspunzi sincer la câteva întrebări.
–          Vrei să îţi petreceţi restul vieţii alături de el?
–          Decizia ta este una personală sau este făcută sub presiunea exercitată de cei din jurul tău?
–          Îţi doreşti o familie alături de el?
–          Crezi că eşti pregătită să înfrunţi probleme ce v-ar putea apărea în cale fără să dai bir cu fugiţii?
–          Când îl priveşti pe cel pe care îl iubeşti, vezi în el sufletul tău pereche sau doar un colac de salvare?
 
      Logodna îţi oferă şansa să mergi mai departe alături de persoana cu care ai o relaţie sau să rupi legătura fără să treci print-un divorţ lung şi trist. Ce-i drept, poate e un pic mai uşor să treci printr-o despărţire fără să fii nevoită să apelezi la sistemul juridic.
 
      Logodna cu persoana perfectă este ceva cu adevărat special, frumos şi plin de iubire, care nu putea fi oficializat decât printr-o petrecere mare, aşa cum căsătoria o poate oferi. Dar cunosc şi persoane care au ales să nu se căsătorească şi vă pot spune că sunt la fel de iubitoare şi la fel de fericite.

      Nu un act trebuie să vă lege, ci iubirea şi alegerea personală de a te trezi în fiecare dimineaţa alături de cel care ţi-a furat inima.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu