Dragoste si Sex Relatii

Iti cunosti cu adevarat partenerul?

Iti cunosti cu adevarat partenerul?Iubitul are un rol esential in linistea si fericirea inimii noastre. Cu el impartim fericirile, dezamagirile, succesul, dar si distractiile. Ii expui cele mai ascunse vise si dorinte si toate sperantele tale il au pe el in vizor. In el ai incredere deplina, este cel mai bun prieten, cel mai dorit amant si stalpul de sustinere care te face in fiecare zi mai puternica.

De cele mai multe ori, uitam ca la inceput dragostea e oarba si ai incredere deplina ca el este tot ce tu iti doresti, nu ii vezi micile defecte si cele mai simple si mici lucruri care te enerveaza catusi de putin preferi sa le ignori acum si sa nu le dai importanta. Insa cand valul de pasiune se linisteste si tu reusesti sa iti regasesti ritmul normal al batailor inimii, acele lucruri mici pe care le-ai ignorat la inceput par sa devina foarte impovaratoare acum. Incepi sa observi la printul perfect ca armasarul pe care a venit cam schiopateaza, ca hainele lui cavaleresti cam au gauri, iar parul lui ce stralucea sub razele soarelui acum ti se pare nespalat.
            Femeile sunt fiinte romantice, pline de pasiune si le place sa vorbeasca despre ceea ce simt si sa expuna in vazul tuturor fericirea pe care o simt. Iar pentru ca tu esti atat de fericita, uiti sa il observi si pe el. Un barbat este mai calculat, mai rece in sentimente si desi si el poate sa fie luat de val, revine mult mai repede cu picioarele pe pamant decat o femeie. Un barbat vorbeste foarte rar despre sentimentele lui, iar actiunile sale sunt cu totul diferite de ale unei femei. O femeie mereu este condusa de sentimente, iar barbatul este condus in general doar de nevoi.
Adevarul este ca niciodata nu ne vom cunoaste cu adevarat partenerul de langa noi, este aproape imposibil. Viata te schimba, actiunile prin care treci te modeleaza, prietenii te influenteaza, alegerile pe care le faci au consecinte si in general toti suntem intr-o continua tranzitie. Crestem mereu, traim experiente diferite care ne schimba si acest lucru nu se modifica doar pentru ca tu locuiesti cu partenerul tau de ani de zile. Faptul ca stai langa o persoana si viata ta intr-un fel este legata de a lui nu inseamna ca sentimentele, gandurile, dorintele tale sunt mereu aceleasi.

 Ceea ce putem face pentru a evita relatii care ar produce suferinte mari sau care sunt sortite esecului inca de la inceput, este sa urmarim patru lucruri.
A.                          Trebuie sa cunosti suficient de bine trecutul iubitului tau. Daca el a fost un afemeiat ani de-a randul, asta nu inseamna ca il vei schimba tu (ori te impaci cu ideea, ori iti cauti pe altcineva). Daca s-a comportat urat sau a tratat cu indiferenta alte iubite, asta nu inseamna ca tu vei fi cea pe care el o va diviniza, poate ca in timp sunt sanse, dar sanse sunt la fel de mari si sa se plictiseasca.
B.                          Cum se comporta cu familia sa, cu prietenii lui, cum reactioneaza in public si cel mai important cum se desfasoara in momente critice si grele; ori infrunta provocarea ori da bir cu fugitii sau scoate pe altii tapi ispasitori.
C.                          Trebuie sa stii exact care ii sunt lucrurile de care este depinde: fie ca e vorba de tigari, de iesitul cu prietenii, de pariuri, de inot, de site-urile pentru adulti sau de ciorba radauteana. Este esential sa le cunosti, pentru ca de ele te vei lovi la fiecare pas in relatia voastra.
D.                          Care sunt lucrurile care nu ii plac. Este important sa stii ce il scoate din minti, pentru a le evita pe cat posibil. De ce sa nu eviti un lucru care stii ca va isca certuri si calci direct in el, pentru ca apoi sa fii intr-un coflict total nedorit si nepotrivit.
Suntem oameni si mereu ne schimbam, insa schimbarea noastra nu ar trebui sa raneasca pe nimeni care ne este drag, dar nici nu ar trebui sa ne oprim in a ne dezvolta, doar pentru ca simtim ca cel de langa noi ramane in urma noastra.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu