Dragoste si Sex Relatii

Intre dragoste si gelozie

Intre dragoste si gelozieUnele persoane vad gelozia ca fiind un strat de protectie pentru dragostea dintre doua persoane. De cele mai multe ori, prezenta geloziei intr-o relatie este vazuta ca o dovada a cat de mult tii la partenerul tau. Si totusi, tocmai din cauza geloziei unele relatii se destrama.

    Insa, de cele mai multe ori, cand persoana geloasa incearca sa puna vina pe partenerul/partenera sa cu privire la acest sentiment, spunandu-i ca din cauza lui/ei a devenit suspicios, nu este decat o reflexie a faptului ca are anumite probleme interioare pe care nu le poate rezolva decat prin scene de gelozie.

Gelozia se poate manifesta in mai multe feluri, dar dintre cele mai clasice motive din cauza carora simtim acest sentiment sunt:
1. Frica de a-l pierde pe cel pe care il iubim:
Cand iubesti si te simti iubit puterea acestei emotii este atat de mare, incat nu esti dispus sa pierzi acest sentiment sau cu atat mai putin sa renunti la el fara a lupta. Iar daca tu simti ca propria relatie iti este amenintata atunci intervine gelozia.
2. Lipsa increderii:
La baza gelozie sta increderea ca stalp de sustinere. Daca in propria relatie ai incredere deplina in partener, atunci nu vei avea probleme cu sentimentul de gelozie. Insa daca ai indoieli si increderea in voi nu este la fel de puternica, atunci acest sentiment va creste in tine si va izbucni cu fiecare ocazie cand te vei simti incoltita.
3. Vrei ca toata atentia lui sa fie a ta:
In anumite cazuri, este o anumita nevoie prin care tu doresti ca partenerul sa iti satisfaca toate nevoile si sa fii tot timpul in atentia lui. Cand acesta nu iti ofera atentia dorita atunci intervine gelozia ca o arma prin care incerci sa redobandesti controlul asupra partenerului pentru a-l determina sa iti satisfaca nevoile.

Trebuie sa ai mare grija cum iti controlezi sentimentele de gelozie, pentru ca exagerarea lor poate duce la actiuni irationale sau in a-ti imagina situatii care nu exista. Totodata, gelozia este o arma cu doua parti ce poate produce rani adanci. Nu te juca cu ea daca nu esti pregatita sa faci fata unei posibile hemoragiice o poti produce propriei relatii. Si nu uita, gelozia nu este un semn a iubirii ci este doar un sambure ce iti poate incolti in inima si pune o povara pe ea, pe care nu o poti duce.

foto Northfoto

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu