Dragoste si Sex Relatii

Ingrediente pentru o relatie sanatoasa


Relatia perfecta Cand te indragostesti totul devine mult mai frumos, nimeni nu reuseste sa te mai enerveze, cei ce incearca sa-ti scotoceasca nervii sunt intampinati cu un zambet indiferent, esti mai optimista, fluturasii incep sa falfaie prin stomac, iar intrebarile ce te macina iti aduc multe nopti nedormite. Fiecare celula din corpul tau exprima fericire, prin fiecare zambet si privire stralucesti si toata lumea te intreaba «esti cumva indragostita ?».

Iar tie tot ce iti trece prin cap este cum vei reusi sa articulezi cateva cuvinte atunci cand il vei vedea, deoarece inima va bate atat de tare incat crezi ca o sa sparga pieptul si o sa zboare afara, iar faptul ca te faci rosie ca racul in obraji nu te ajuta deloc.

Dupa ce pasesti prin toate etapele si incepi o relatie cu persoana iubita si se ridica de pe ochi acel val ce nu te lasa sa vezi mici defecte care poate acum te vor scoate din minti, acorda timp pentru a vedea daca el este persoana cu care vrei sa-ti petreci restul timpului de acum incolo.

Daca de la fericire incepi sa pasesti spre tristete si consideri ca relatia nu iti mai ofera ceea ce tu cautai nu trebuie sa-ti sacrifici inima si timpul pentru persoane ce te fac sa suferi. O relatie sanatoasa poate scoate tot ce este mai bun din tine si te duce pe culmi pe care nici nu banuiai ca poti ajunge, insa daca aceasta nu este ceea ce tu credeai ca poate fi iti ingroapa sentimentele, caracterul si tot ceea ce tu reprezinti intr-o mlastina din care ai impresia ca nu mai poti iesi.

Ingredientele pentru o relatie sanatoasa:

Respect reciproc: partenerul nu este sacul nostru de box, fie ca venim cu nervi de
la serviciu, scoala, familie, prieteni acestea trebuie aruncate la gunoi atunci cand il
vezi. Nu are nici cel mai mic rost sa te descarci pe el si sa arunci cuvinte ce vor taia
ca un cutit prin painea calda lasand rani ce greu vor putea fi sterse din memorie. Incearca
sa te calmezi inainte sa incepi sa spui tot ce ai pe suflet si povesteste-i ce iti impovareaza umerii fara sa sune spui ca un repros.

Incredere: fara ea noptile par interminabile si toate gandurile negre iti inunda mintea, iar a doua zi te trezesti cu cearcane, ochi umflati si mai obosita decat atunci cand ai pus capul pe perna. Increderea este stalpul de sustinere a unei relatii pentru ca in momentele grele ea este dovada ca exista iubire cu adevarat intre voi si aveti o relatie ce inseamna mai mult decat o «combinatie» pentru cateva sapatamani.

Sinceritate: nimic nu doare mai tare decat minciuna si sa realizezi ca tot in ceea ce credeai tu a fost o iluzie ce s-a spulberat in fata ochilor tai in doar o clipa.

Caractere diferite: de la inceputul relatiei trebuie sa fim constienti ca suntem doua persoane ce au vise, dorinte, caractere, principii, asteptari diverse si ce este mai important trebuie sa ne acceptam asa cum suntem.

Comunicare: vorbiti unul cu altul, nu trebuie sa lasam lucruri nespuse pentru ca tot vor iesi mai tarziu la iveala si poate in momentele cele mai nepotrivite, spune ce te doare, ce te face fericita, ce iti doresti de la el si el de la tine.

Dragoste: nu trebuie sa stai intr-o relatie din obisnuinta, daca simti ca acel sentiment a disparut atunci mai bine pune punct. Iubirea este un sentiment pe care noi il cautam deoarece face ca fiecare fibra din corp sa vibreze si gasim in bratele lui siguranta si caldura ce ne fac ochii sa zambesca, fara ea este doar un parteneriat pe cale sa dea faliment.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu