Dragoste si Sex Relatii

Dependenta de partener

Dependenta de partenerIubirea vine sub multe forme, iar daca nu incercam pe cat posibil sa ne mentinem un echilibru interior, poate pune stapanire pe tot ceea ce simtim si gandim.
 
            In anumite momente de tandrete, atunci cand este sensibila, poate chiar cu garda jos, ii spui lui/ei ca "fara tine nu pot sa traiesc, insemni totul pentru mine si nu vreau sa te pierd".
           
"Fara tine"
Acest gand poate declansa o cadere in posesivitate, gelozie si dependenta cu viteza luminii. Doar gandul ca el ar disparea din viata ta poate sa te transforme in cu totul alta persoana. Dorinta de a-l iubi si de a-l avea langa tine in permanenta este atat de mare, incat nu iti mai poti controla actiunile. Emotiile scapa de sub control si te imping sa spui lucruri dure ori chiar sa faci scene, care il vor indeparta de tine.
 
            Esti dependenta de el:
–          mereu vrei sa stii unde este, cu cine este si cat timp va sta;
–          ii tii toate actiunile sub o stricta supraveghere, SMS-uri, telefoane, e-mail-uri; ii verifici site-urile de socializare pe care este inregistrat;
–          devii geloasa cand el prefera sa petreaca timp cu prietenii sau chiar familia sa in detrimentul tau;
–          cand nu ai atentia lui, instant intri in depresie si adesea se lasa cu multe lacrimi;
–          reactionezi dur atunci cand nu iti indeplineste dorintele sau nu se tine de promisiuni; vorbesti dur si reactionezi impulsiv, apoi regreti si iti ceri iertare;
–          vrei sa fiti impreuna tot timpul, chiar daca este vorba doar de o plimbare pana la magazin;
–          preferi sa amani orice intalnire cu prietenele, sa incalci orice promisiune fata de altcineva daca partenerul iti cere asta;
–          el devine obiectivul principal in viata ta, familia, profesia, viata sociala ocupa restul locurilor, el este inaintea tuturor.
 
Limita dintre te iubescesti al meu
            Cand iubesti, poti sa iti traiesti viata la fel ca inainte, facand toate activitatile dinainte sa il cunosti, la fel de increzatoare si atenta, doar ca acum esti mai mereu cu zambetul pe buze.
            Atunci, insa, cand tot ce vezi in fata ochilor este doar persoana lui, cand crezi ca nu-ti acorda atentie suficienta si simti ca viata ti s-a sfarsit, apare dependenta daunatoare, care te poate determina sa faci gesturi necugetate. Pentru ca, in loc sa te bucuri de iubirea dintre voi, tu incerci sa o controlezi. Iubirea nu poate fi stavilita.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu