Dragoste si Sex Relatii

Cum sa aveti o comunicare excelenta

Cum sa aveti o comunicare excelentaPentru ca relatia ta sa mearga pe drumul cel bun si sa deveniti un cuplu de invidiat atunci trebuie sa aveti o comunicare excelenta (nu doar in dormitor!). Daca ajungeti la punctul unde puteti vorbi deschis despre problemele, temerile si dorintele voastre, aceasta nu va face decat sa intareasca relatia dintre voi doi. Pentru a ajunge aici nu trebuie decat sa fii atenta la cateva sfaturi ce iti pot imbunatati relatia.

–    Invata sa iti asculti partenerul, doar sa zambesti si sa-l aprobi usor cu privirea nu este suficient. Cand iti vorbeste trebuie sa aiba toata atentia ta, fara sa te gandesti la alte probleme ori sa astepti sa isi termine discursul. Interzis ca in acest timp tu sa iti verifici repede mailurile sau telefonul. Asculta ce iti spune si incearca sa ii intelegi punctul de vedere fara sa il judeci sa iti impui tu parerea.
–    Ofera feed-back, pune intrebari, nu tine totul inchis in sufletul tau doar din frica sa nu spui sau sa intrebi ceva ce l-ar putea deranja. E important sa te interesezi de persoana lui, sa vada ca esti atenta la ceea ce face, fie ca e vorba de o pasiune care tie nu iti place deloc. Trebuie sa te pui in pantofii lui si pentru o clipa sa privesti prin ochii sai; pentru asta trebuie sa pui intrebari pentru a descoperi exact ce traieste, ce simte.
–    Nu incerca sa iti impui punctul de vedere fara sa oferi sansa si celuilalt sa se exprime, este foarte stresant sa te deschizi in fata unei persoane care ofera impresia ca stie totul despre toti si toate si nu prea o intereseaza ce ai tu de spus pentru ca indiferent ce ai spune tot ea va avea dreptate. De obicei, in astfel de situatii partenerul se inchide si prefera sa nu mai aiba niciun fel de discutii cu tine decat cele strict elementare.
–    Oferiti-va timp pentru voi doi, este atat de usor sa fiti acaparati de stresul si problemele zilnice si sa uitati de ceea ce va uneste. Incepeti sa va varsati nervii unul pe celalalt si pana sa realizati ce se intampla va treziti intr-un conflict in care se arunca cuvinte si gesturi dure doar pentru ca povara problemelor cotidiene devine mult prea grea pe umerii vostrii. De aceea este important sa gasiti timp pentru voi doi, fie ca e vorba de o plimbare, de o iesire la film sau la o cina, fie ca e vorba de o scurta excursie de o zi, sunt importante pentru a va relaxa impreuna si a redescoperi ca zambetul vostru este suficient sa calmeze furtuna ce incearca sa intre pe usa.

foto Northfoto

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu