Auto-cunoastere Relatii

Continui sau abandonezi discutia?

Continui sau abandonezi discutia?Neintelegerile mereu isi fac aparitia, fie ca e vorba de o discutie contradictorie la serviciu, cu cea mai buna prietena, cu un strain, cu sotul, cu iubitul, cu mama sau fratele. Pot avea un impact puternic asupra relatiei. Unele sunt cu argumente, altele doar cu tipete. Iar dupa o astfel de cearta, de obicei, incerci sa cauti cauza conflictului, acel lucru care a pus gaz pe foc.

De ce ne folosim de certuri pentru a ne rani reciproc atat de mult? Unele sunt scurte si dispar repede, altele dureaza zile intregi. Ce stim sigur e ca nimeni nu doreste sa se afle intr-un spatiu in care este tensiune. Sa incepi o cearta e simplu. Sa o stingi poate fi extrem de dificil. De multe ori raman urme si regrete…

Ne certam diferit. Uneori tipam, alteori nu spunem nici un cuvant sau suntem extrem de agresivi, incercand sa sarim la gatul persoanei care se afla in fata noastra.

De cele mai multe ori vrem sa aruncam sageti cat mai otravite pentru a ne asigura ca vom castiga batalia!
Dupa o cearta, inainte sa judecam cealalta persoana, ar trebui sa analizam care a fost partea noastra de vina.
Unii iubesc sa se certe, altii sunt prinsi in conflict, iar altii fac tot posibilul sa le evite, intrucat nici o cearta nu e productiva.
Inainte de toate, trebuie sa avem in vedere ca ne comportam diferit, reactionam diferit si ranim diferit. De aceea e mai bine sa te intrebi: Oare se merita sa pierd timp incepand un conflict? Decat sa iti pierzi timpul, sa iti storci nervii si sa ranesti, mai bine alegi sa pleci. Sa pleci pana cand iti linistesti nervii si pana cand mintea ta redevine lucida. Asteapta pana cand puteti avea o conversatie normala, nu una plina de tipete.

Alege calea pasnica in a rezolva un conflict, incearca mereu sa vezi partea pozitiva a paharului. In plus energia negativa nu atrage in jurul ei decat pesimism. O cearta niciodata nu se va termina cu inca o cearta. Alege sa fii persoana care stie sa gandeasca rational, care desi trupul ii spune sa atace reusesti sa iti tii sub control comportamentul. In plus un dus rece oferit printr-o atitudine rece si calculata poate avea un efect mult mai puternic decat cateva cuvinte crude aruncate la nervi.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu