Auto-cunoastere Relatii

Ce te face fericita?


Ce te face fericita?

Am o mulţime de probleme cu care mă confrunt în fiecare zi, uneori am senzaţia că o să clachez, alteori îmi doresc să las totul baltă şi să plec undeva departe, dar când tot chinul pare că se îndreaptă cu paşi repezi spre climax…. ies în balcon şi văd că mi-a înflorit muşcata şi este superbă şi mă simt fericită.

Intru într-un magazin, salut şi vânzătoarea se face că plouă ca şi când aş fi invizibilă, cineva mi-a scuturat o haină în cap fără să-i pese, altcineva m-a călcat pe picior în tramvai şi nici măcar nu s-a deranjat să spună „pardon” şi simt cu fierbe sângele în mine de nervi şi sunt gata să încep să urlu…. şi în faţa mea se aşază un copil care îmi zâmbeşte şi mă simt fericită.

La serviciu o angajată mă face „albie de porci” pentru că am îndrăznit să îi spun că nu munceşte cât şi cum ar trebui, acasă găsesc dezordine, la şcoală profesorul ne jigneşte… dar iau o carte bună şi încep să mă las purtată pe aripile fanteziei şi mă simt fericită.

Viaţa e făcută din lucruri mici şi, cu toate acestea, ne dorim o mulţime de artificii fără măcar să ne întrebăm dacă explozia lor ne face fericiţi sau nu. În fiecare zi ne bucurăm sau ne întristăm în funcţie de mici gesturi ale altora, de mici schimbări, de mici realizări. Important nu este să ne facem planuri mari şi să ne hrănim iluzii care, amplificându-se, să ne poate aduce deziluzii insuportabile, ci să identificăm exact acele lucruri, care ne fac cu adevărat fericiţi, pentru a le putea găsi şi a ne putea bucura zilnic de ele. Căci cel mai mare pericol în calea fericirii este depresia cauzată de falsa impresie că bucuria supremă ar sta în ceva inaccesibil, imposibil de realizat pentru noi. Pe tine ce te face fericită?

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu