Dragoste si Sex Relatii

Basm sau suflete pereche?

Basm sau suflete pereche?

Suntem hraniti cu ideea de suflete pereche, de iubire monumentala, care ni se inoculeaza de mici. Povestile ca "Alba ca Zapada" si "Cenusareasa" nu ar fi avut acelasi farmec, cu siguranta, daca nu ar fi existat notiunea de suflet pereche.
 
Crestem cu aceasta idee, vizionam filme de dragoste ca "Notting Hill", ascultam melodii de genul "I will always love you"… Chiar si reclamele publicitare ne sugereaza ca dragostea e mai dulce atunci cand imparti o ciocolata cu partenerul tau.
 
Daca dragostea adevarata nu exista?
 

Numai simpla idee ca dragostea adevarata nu exista te poate intrista imediat, pentru ca e ca si cum astepti sau cauti ceva toata viata, iar el nu exista, de fapt. Daca orice partener care intra in viata ta nu e decat un premiu de consolare?
 

Sufletul pereche
 

Toti asteptam ca dragostea adevarata sa fie ca un fulger, dar daca iubirea vietii tale este chiar langa tine? Partenerul care este acolo, care te intelege, te respecta, care te vrea asa cum esti… Daca de tine depinde sa-i oferi sansa de a deveni sufletul tau pereche?
 
Poate dragostea adevarata e o decizie… Decizia ta de a avea curajul sa-i oferi unei persoane sansa de a fi sufletul pereche, fara sa te intrebi ce iti ofera la schimb sau daca te va rani sau daca iti va raspunde cu aceleasi sentimente…
 
Poate dragostea nu este ceva care ti se poate intampla in mod surprinzator. Poate este ceva ce alegi sa ti se intample, ca si cum vezi o furtuna si pasesti spre ea luand decizia asta, desi stii ca exista sansa de a fi atinsa de un fulger.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu