Auto-cunoastere Relatii

Barierele feminismului

În  Dicţionarul Explicativ al Limbii Române,  feminist este o persoană  care susține drepturile femeii, care apără drepturile ei, care aderă la feminism. – Din fr. féministe.

 

 

Barierele feminismuluiÎnsă  aplicat în societate primeşte diferite funcţii.  De multe ori nu este înţeles corect sau se merge pe o exagerare a înţelesului acestuia.

Ascultam zilele trecute femei care deşi nu aveau dreptate foloseau ca armă asociată credibilităţii, feminismul. Suntem femei, avem dreptate, suntem femei deci rar greşim. Premisă greu de înlăturat din mentalitatea unor femei care nu acţionează, doar vorbesc.
Se vrea emancipare fară gesturi, fară actiuni. Este ca şi cum ai vrea să devii bogat fără să munceşti.
Ei bine, am o veste, daca eşti femeie, eşti la fel de egală în faţa greşelii ca orice alt barbat şi daca te-ai născut cu sexul feminin nu înseamnă că o criza de nervi te face mai simpatică. Comportamentul, educaţia şi o opinie susţinută corect, îţi deshid poarta către feminism. Dacă eşti o femeie cu tentă spre isterie şi vezi orice tânără care vrea să se distreze o tentaţie asupra conservatorismului, atunci mai ai multe bigudiuri de schimbat până să ajungi la zi cu evoluţia.
Şi să fim serioase, nu putem trăi fără bărbati, cele care au opinia asta de obicei sunt nervoase, sau crizele de isterie sunt parte din obiceiul zilnic, din motive obiective.
Egalitatea, posibilitatea de a avansa oferită sexului frumos este o ştampila a evolutiei. Faptul ca mai sunt doar câţiva bărbaţi care pun cratiţă  femeii în loc de poşetă este doar un mic semn ca poţi fi blocat unor steroripuri şi doar calendarul îţi spune că au trecut anii nu şi mentalitatea.
A fi feministă nu înseamnă a ţipa în microfon că  noi putem, nu înseamnă că putem să ne alintăm aiurea, să purtăm ţoale şi bijuterii fără sens doar pentru ca noi inventăm un stil.
Mi se pare destul de alunecos cum feminismul a ajuns în ziua de astăzi. Să fim sinceri, multe femei sunt femei doar pentru că natura a hotărât însă ele se chinuie prin comportament să anuleze.  Nu stiu dacă mai poţi feministă  după ce te-ai plafonat într-o relaţie de x ani şi în care cuvântul tău nu s-a auzit iar opinia ta este cel mai adesea ignorată.
Sa crezi în femei este un lucru, să crezi în puterea unei femei motivate este altceva. Feministă este cea care reuşeşte să dovedească ceva, să meargă până în pânzele albe cu argumente solide. Să lupţi cu oamenii, cu timpul, cu gândirea, cu religia.
Cum nicio geantă scumpă sau nici un ruj cu pretentii nu te face mai feminină, la fel un discurs sec în care dai din gene nu te face muza lui J. Howard Miller.

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu