Dragoste si Sex Relatii

Banii nu aduc fericirea, dar o intretin?


Banii nu aduc fericirea, dar o intretin

Toti cautam fericirea la fel cum speram ca sufletul este nemuritor si totusi niciodata nu suntem multumiti, cand avem bani nu avem iubire, cand avem iubire nu avem bani, cand avem bani si iubire nu avem intelegere

Nesfarsite obstacole si intrebari care apar in cale, uneori ne este greu sa facem o alegere, deoarece alegerea noastra este constransa de alte probleme ce ne apasa umerii. Unii baietii considera ca fetele sunt materialiste, unele fete considera ca unii baieti sunt materialisti. Ce trebuie stiut este ca toti cautam acel sentiment de siguranta pe care ti-o confera un venit sigur, pentru a nu-ti face griji pentru ziua de maine, ca nu ai cu ce plati chiria, ca nu ai bani sa-ti cumperi o haina noua sau ca nu-ti mai permiti sa mananci ceva sanatos deoarece e prea scump. Iar in cazuri mai grave, cand o persoana draga tie este bolnava si nu ai cu ce cumpara anumite medicamente, lunar stai cu frica in suflet, daca o sa poti sau nu sa ti le permiti.

Banii nu trebuie sa conteze atunci cand incepi o relatie, o relatie in primul rand se bazeaza pe dragoste, prietenie si respect. Iar daca nu sunt bani se pot face lucruri impreuna, daca unul din doi nu are bani atunci cel de-al doilea poate munci si pe propriile puteri pentru a avea un venit suficient cat sa il ajute sa aiba strictul necesar pentru inceput. Fiecare trebuie sa aiba contributia sa si in acelasi timp sa fie independent profesional pentru simplu motiv de a fi multumit de sine insusi ca a reusit ceva singur, bazandu-se pe propriile puteri.

Este dreptate pe ambele parti. Cei ce spun ca banii nu aduc fericirea nu spun asta pentru ca au vazut prea multe telenovele, ca degeaba ai o vila si trei masini, daca toti prietenii tai stau cu tine doar pentru a profita de pe urma ta si la prima problema toata lumea se preface ca nu te cunoaste, degeaba iti permiti sa faci inconjurul lumii daca nu ai alaturi pe cineva cu care sa te bucuri si sa impartasesti experientele tale.

Si de pe partea opusa cei ce spun ca banii intretin fericirea au si ei dreptatea lor, ca degeaba ai iubire daca in fiecare zi te certi cu partenerul ca nu ai bani sa platesti administratia, ca nu aveti bani suficienti sa mergeti la nunta unor prieteni dragi deoarece nu ai ce pune pe masa, degeaba tu iti doresti sa te inscrii la o anumita specializare daca nu-ti permiti sa platesti taxele de inscriere, cu ce te ajuta sa ai carnet de conducere, sa fi investit bani in scoala de soferi daca tu stii ca nu-ti permiti sa iti cumperi o masina.

Pentru a ne indeplini anumite scopori in viata depinde mult de noi si de un strop de noroc, pentru ca degeaba esti la locul potrivit, daca nu e momentul potrivit si invers. Insa daca lupti pentru ceea ce iti doresti si nu incetezi niciodata sa ai incredere in tine si mereu cauti si incerci vei reusi, insa daca stai pe fotoliu si astepti sa sune valiza cu euro la usa, sansele de reusita scad proportional cu gaura din fotoliu lasata de fundul tau.

foto © Northfoto

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu