Dragoste si Sex Relatii

Abuzuri intr-o relatie

Abuzuri intr-o relatieIn bratele celui pe care il iubesti trebuie sa te simti completa, in siguranta, frumoasa, unica, cu inima impacata si pur si simplu fericita. Frica, neincrederea, tristetea care sa iti copleseasca zilele nu au ce cauta intr-o relatie in care esti alaturi de cel pe care il iubesti si care te iubeste.

            In spatele usilor inchise pot fi intalnite abuzuri care pot sa iti distruga spiritul, care sa iti sfasie sufletul si sa iti strapunga inima, pana aceasta se destrama in mii de bucati pe care nu reusesti sa le mai unesti la loc.
            Abuzul emotional poate fi cel mai greu de suportat, mai ales atunci cand il iubesti cu tot sufletul pe partenerul tau, iar acesta se foloseste de sentimentele tale pentru a-i indeplini orice dorinta sau pentru a te face sa accepti anumite situatii sau cerinte, doar sub amenintarea sau posibilitatea ca s-ar putea sa te paraseasca. In astfel de cazuri ajungi sa il ierti ca te inseala, ajungi sa inchizi ochii atunci cand isi pune prietenii pe primul loc si intorci spatele sau te prefaci ca nu auzi cand acesta iti spune ca are nevoie de o pauza si tu trebuie sa il intelegi si sa ai rabdare pentru ca in orice caz tot la tine se va intoarce.
            In ce priveste abuzul verbal, nimeni, dar am spus nimeni, nu are dreptul sa te jigneasca. Sa ajungi sa suporti cuvinte de jignire, ofensatoare, vulgare, care iti distrug caracterul, care te fac sa te simti complexata sau inferioara, sa ti se spuna ca arati ca o « vaca », ca esti « proasta », ca in afara de el « nimeni nu s-ar mai uita la tine si nimeni nu o sa te iubeasca », toate astea sunt inadmisibile. Iar cuvintele scrise mai sus sunt varianta soft fata de adevaratele cuvinte dure ce sunt spuse cu cruzime unor femei pe care unii barbati sustin ca le iubesc.
            Abuzurile fizice sunt cele mai grave. Atat timp cat ai o singura viata, ai o singura sansa sa o traiesti asa cum iti doresti si nu trebuie sa lasi pe nimeni sa ti-o conduca. Tu decizi, tu alegi. Iar daca alegi sa fii batuta doar pentru ca tu crezi ca asa isi arata dragostea barbatul la care tii, atunci fii convinsa ca este alegerea gresita. Alege sa traiesti viata intr-un mod frumos, nu sub frica urmatoarei palme pe care o vei primi.
 
            Crede-ma, este mai bine sa fii singura si sa iti traiesti viata frumos, decat sa fii alaturi de cineva care parca isi propune sa iti distruga sufletul si sa iti omoare inima in fiecare zi, putin cate putin, iar tu sa ajungi sa gandesti ca viata pentru tine nu mai are nici o valoare. TU esti o valoare, esti speciala, esti frumoasa si capabila sa iti traiesti viata la un potential maxim. ALEGE sa pleci si sa alungi din viata ta o fiinta care nu iti vrea decat raul. Nu confunda iubirea cu simpla dorinta de a umili pe cineva. Pe tine nu trebuie sa te defineasca nimeni, pentru ca tu prin propria persoana esti o valoare.
Alege sa ai incredere in tine, alege sa fii fericita, alege sa fii respectata si iubita intr-un mod frumos !
 

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu