Moda Tendinte

Trend alert la Hollywood:Ciorapii rupti


Moda - Trend Alert: ciorapi rupti

Recesiunea economica ne streseaza pe toti, dar nimic nu o poate transforma intr-o placere mai mult decat tendintele in materie de moda. Ultima tendinta in materie de lucruri cel putin ciudate este aparitia pe plaiuri hollywoodiene a nici mai mult nici mai putin decat a …ciorapilor rupti. Sa fie oare un semn ca nu numai noi, oamenii de rand resimtim efectele crizei, ci si starurile?

Desi pentru multe dintre noi faptul ca ne-am agatat ciorapul in drum spre scoala sau serviciu echivaleaza cu o mica tragedie si inafara cazului fericit in care avem o pereche de rezerva la indemana, cu a pierde ceva timp incerand sa reparam situatia, se pare ca pentru vedetele de la Hollywood si nu numai, aceasta nu mai e de mult o problema.

Aparut sporadic la sfarsitul anului trecut in colectiile unor creatori de moda precum Alexander Wang sau Monique Lhuillier, trendul pare sa fi captivat pe toata lumea.

In esenta, problema e destul de simpla. Se ia o pereche de dresuri feminine, indiferent de grosime sau calitate si se poarta cam douazeci de minute (durata medie de “viata” a unor astfel de accesorii, mai ales cele pe care le cumparam de la supermarket). Cand primul fir s-a rupt, deja putem sa ne consideram chic. Daca insistam, s-ar putea sa obtinem o adevarata tinuta haute couture.

Desigur, ciorapii rupti nu se vor potrivi oricarei tinute, dar in cazul in care ne dorim o aparitie cel putin socanta, ii putem incerca. Pentru efecte maxime, ar fi bine sa alegem o culoare contrastanta cu cea a pielii, cel mai probabil negru. Astfel, nu numai ca ruptura nu va fi considerata o scapare, dar va reusi sa atraga atentia asupra liniei piciorului.
Si ca sa avem o idee si mai  detaliata asupra trendului, putem arunca o privire la cateva dintre vedetele care l-au incercat deja.

Prima a fost Britney Spears, pe care nu o putem insa credita cu vreo intentie clara de stabili o tendinta in materie de moda. La cum o cunoastem in ultima vreme, se poate sa fi fost o simpla intamplare.

Totusi, o adevarata afirmare a tendintei a avut-o Miley Cirus, idolul adolescetilor de pretutindeni, care a aparut intr-unul dintre cele ai luxoase mall-uri din Los Angeles la bratul prietenului ei, evident cu ciorapii rupti. Au urmat Linsday Lohan, Misha Barton si lista probabil va continua.

Daca insa artistele anterior mentionate au preferat ciorapii rupti aparent la intamplare, dand senzatia de naturalete si mai ales nonconformism, nu acelasi lucru putem spune si despre mai experimentatele in ale modei – Lady Gaga sau Rihanna.

Acestea din urma au aparut la cateva din evenimentele mondene ale perioadei cu ciorapi rupti, insa simetrici. Fie ca au optat pentru modele geometrice sau au preferat simpla simetrie a modelului, ambele au aratat lumii intregi ca in acesta primavara putem rasufla usurate – nu va mai trebui sa aruncam zeci de perechi de ciorapi, ii putem purta ca atare.

foto Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu