Moda Tendinte

Trend Alert:Costumul de baie in 2010


Moda - Trend Alert: costumul de baie pentru anul acesta

Cum planurile de concediu nu se fac asa, cu o zi-doua inainte, e bine sa mergi din timp la shopping pentru costume de baie, desi le vei gasi poate cu greu prin magazine.

Primul lucru pe care trebuie sa il tii minte – culoarea. Anul acesta cuvandul de ordine este “uni” si pentru a face senzatie pe plaja trebuie sa ai un costum rosu, alb sau negru. Sunt permise si usoare combinatii mai ales intre ultimele doua, insa de departe trebuie sa eviti imprimeurile prea incarcate.

Aceasta tendinta se dovedeste a fi perfect justificata daca judecam dupa modelul pe care un costum de baie trebuie sa il aiba in acesta vara, acela de costum intreg. Spre dezamagirea partenerilor nostri asadar, anul acesta costumele de baie vor semana mai mult cu cele ale inotatorilor profesionisti, iar felul in care ele devin piese sexi de intors capul este dat mai degraba de atitudinea cu care sunt purtate decat de croiala in sine.

Desigur, asta nu inseamna ca nu vom avea suficient de putin material de pe noi la plaja incat sa obtinem un bronz frumos. Totul depinde si de taietura pe care o are costumul de baie. Astfel, putem opta pentru design-ul tip sirena, in care singura legatura intre sutien si bikini e o linie ingusta de material, la fel cum putem opta pentru taieturi laterale in forme geometrice. Alegerea va fi desigur in functie de conformatia proprie, prima varianta fiind potrivita pentru persoanele mai plinute, cea de-a doua pentru taliile de viespe.

Cuvantul de oridine este insa asimetria, astfel incat vom avea de a face cu costume de baie cu o singura bretea, la fel cum vom gasi si altele care vom avea doar o conexiune laterala intre top si slip.

Pentru femeile care isi doresc tinute de plaja mai sofisticate, designerii au propus si modele mai complicate, de tipul celor cu volanase, incretituri sau bretele incrucisate in forme din cele mai variate. Oricum, se mentine si in acest caz  ideea ca nu trebuie amestecate culorile iar costumul trebuie sa fie intreg.

Una peste alta, sezonul cald se apropie cu pasi repezi si e poate momentul sa studiem tendintele mai indeaproape, chiar si in materie de costume de baie.

foto Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu