Lifestyle Tehnologie si internet

Windows Vista – merita sa incerci


 
Unii utilizatori sunt complet dezamagiti atunci cand isi upgradeaza sistemul de operare prin trecerea la noul Windows Vista si este bine de inteles ca nu toate calculatoarele vor fi intru totul compatibile cu acest proaspat sistem de operare al companiei Microsoft fiind deci de preferat revenirea la o versiune mai veche care sa nu creeze conflicte sau sa ingreuneze activitatea componentelor hardware.

Desi foarte atractiv ca interfata grafica Windows Vista este un sistem care necesita nu doar un procesor cu viteza de lucru de macar 1.2GHz, dar si minimum 512MB de memorie RAM de preferat insa fiind aici 1000MB si peste de memorie RAM. Placa video va face mereu probleme daca nu e de macar 128MB capabila sa ruleze fara probleme DirectX 9. Cei care vor sa foloseasca si un antivirus puternic vor fi nevoiti sa renunte la orice alte programe care insotesc procesul de Start-Up pentru a reusi totusi sa buteze compterul in niste conditii acceptabile.

E adevarat ca Microsoft ofera gratuit un program de verificare a compatibilitatii cu sistemul de operare Windows Vista insa acest program nu va putea fi de mare folos daca nu se pluseaza la mai toate capitolele cu inca ceva memorie RAM sau viteza de lucru a procesorului si asa mai departe. Nu e deloc recomandat deci sa se faca un upgrade la Windows Vista decat daca aveti suficienta memorie pentru toate componentele si daca detineti un calculator care sa poata rula la o viteza care sa treaca binisor de 1.5GHz.

Windows Vista de fapt nici nu e necesar pentru acei utilizatori, foarte multi conform statisticilor, care nu folosesc calculatorul decat pentru navigare pe Internet, email, jocuri si media. Acestia vor fi foarte fericiti daca se limiteaza la Windows XP, cu sau fara pachete de servicii, pentru ca este inca un sistem de operare nu doar la moda, dar si suficient de stabil incat sa nu necesita un upgrade.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu