Lifestyle Turism

Vacanta la Varsovia


VarsoviaPentru o vacanta cu iz de poveste cu printi si printese, cu aer boem pe ritmuri de Chopin, cu pofta de plimbari lungi pe strazi în care fiecare casa are poezia ei, pentru o fotografie speciala de inclus în albumul vietii tale, îti recomand Varsovia, capitala Poloniei.

Motivele pentru care ai merge la Varsovia sunt multiple si toate tin de gustul pentru frumos, pentru arta, pentru muzica, pentru istorie, pentru trecut, pentru origini. Cea mai impresionanta parte a capitalei europene este orasul vechi care a fost distrus în timpul celui de-al doilea razboi mondial si reconstruit în întregime la putina vreme dupa acesta. Este un loc de un pitoresc incredibil, conservat în mijlocul lumii noi si moderne, formate din zgârie nori, claditi parca pentru a proteja bijuteria mostenita de la strabuni.

Pentru romantici se recomanda plimbarile în parcul Lazienski, întins pe 80 de hectare, incluzând Palatul de Apa, VarsoviaTemplul Dianei, Templul Egiptean, Vechea si Noua Orangerie.

Puteti vizita Castelul Regal, fosta resedinta a monarhilor polonezi, din care o aripa adaposteste în zilele noastre Muzeul National. Puteti admira Coloana lui Sigismund, cel mai frumos monument din Polonia, care atesta schimbarea capitalei de la Cracovia la Varsovia.

Nu trebuie uitat nici Palatul Culturii si Stiintei, cea mai înalta cladire din Polonia, care actualmente este locul predilect de organizare a expozitiilor si care include un complex de birouri. Varsovia

Când ai obosit de atâta plimbare si dupa ce ti-ai oxigenat bine mintea si sufletul, esti invitata la masa într-unul din frumoasele restaurante ale Varsoviei. Polonezii sunt renumiti pentru mesele lor îmbelsugate si preparatele lor savuroase încununate cu deserturi delicioase.

Varsovia este senzationala primavara, când prospetimea naturii se potriveste de minune cu atmosfera de poveste a locului si cu invitatiile la drumetie adresate de împrejurimi. Asa ca, daca vrei o vacanta deosebita îti recomand cu caldura o excursie în capitala Poloniei.

Galerie
de poze :: Varsovia
(click pentru a mari)

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu