Lifestyle Turism

Unde plecam in iarna aceasta?

Unde plecam in iarna aceasta?Iarna este un anotimp cand aproape toata lumea incepe sa se traga inspre barlogul personal unde proviziile facute din timp si bauturile calde vor face din fiecare zi o continua sarbatoare pana tarziu in februarie cand este timpul sa mai scoti putin nasul prin lume sa vezi ce iti aduce noul an.

Romanii insa nu sunt deloc un popor cuminte si aleg sa se plimbe mai des prin lume in special iarna, si in special de sarbatoarea de Craciun si cea de Anul Nou care e numai la cateva zile distanta. Daca poporul s-ar tine macar pe langa casa tot ar mai fi cum ar mai fi insa romanii calatoresc la mari distante si chiar au inceput sa prefere locurile insorite unde faci plaja in decembrie si bei cola cu gheata ca sa te racoresti putin ca tot e sarbatoare si oleaca de Craciun.

Dintre locatiile preferate de unii dintre conationalii nostri cele mai frecvent vizitate pe timp de iarna sunt bineinteles resorturile turistice de la munte, unde se pot practica si sporturi de iarna, dar si marile capitale ale Europei precum Viena, Paris sau Londra. Pe locul imediat urmator vin sejururile pe litoralul romanesc sau vacantele in locurile calde, dar acolo merg numai romanii cu bani, care nu sunt totusi chiar atat de multi.

Tot mai multi romani, si in special femeile si copiii viseaza sa ajunga macar o data in viata in locuri de vis precum Laponia sau zone cu traditie turistica din tarile scandinave unde iarna este la ea acasa, iar distractia pe cinste. Preturile nu sunt atat de mari, dar e nevoie totusi de 2 ani de pregatiri ca sa poti merge intr-al treilea in locul mult visat.

Paradoxal, desi te astepti ca tot romanul sa fi petrecut macar o data Craciunul in mediul rural, intr-o atmosfera specific romaneasca, foarte multi nu au reusit acest lucru si vor deci sa profite de aceasta ocazie pentru ca in realitate, dincolo de colinde si pomul decorat, ei habar nu au cum o fi sa faci Craciunul "ca pe vechi". Oferta agro-turistica este foarte bogata, iar preturile la alegere, dupa fiecare buzunar.

Austria este o alta destinatie unde romanii ajung frecvent sau doresc sa ajunga, fiind plasata mai aproape de noi si complet echipata pentru o vacanta de schi cu adevarat de lux. Peisaje ca acolo mai rar vezi pe timp de iarna, iar serviciile si atmosfera generala sunt de neuitat in sensul cel mai bun al cuvantului.

Patinatorii inraiti nu prea au parte de oferte bune pentru Craciun sau Revelion si ei se mai multumesc si cu schiul insa este pacat ca nu s-a facut mai mult si pentru dansii, ei fiind in numar foarte mare si multi dintre dansii de varste relativ mici. De asemenea parcurile de distractie de iarna pentru copii lipsesc cu desavarsire din Romania, in alte locuri mai existand ceva, dar distractia fiind si mai piperata decat ar costa prin tara.

Romanii au idei multe pentru vacanta de iarna si unele sunt chiar deosebit de atragatoare, dar adevarul este ca si acasa poate fi minunat daca ai putina caldurica, ceva bun de rontait, prieteni cat se poate si muzica din cea mai buna. Iarna este un anotimp al pacii, cel putin asa era pana de curand, si merita sa savurezi si astfel de clipe si nu doar sa te vanturi de colo pana colo, ca poate se face curent si te trage la buzunare.

Merge sa petreci un sejur o data la doi ani prin alte locatii, dar uneori e bine sa te mai strangi si pe acasa ca tot e austeritate si astia din guvern nu ar da neam ceva de la bugetul lor decat daca ii colinzi rau de tot pana iese si iarna, dar si vara din ei.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu