Lifestyle Muzica si vedete

Un tip loco, Cosmin Tudoran- Ca$$a Loco

Un tip loco, Cosmin Tudoran- Ca$$a LocoMacar o data am fredonat o piesa a formatiei Cassa Loco. Sarcasmul lor este delicios iar fiecare piesa ramane in memoria fanilor.
Cosmin Tudoran, unul dintre membrii acestei formatii,  va fi protagonistul interviului presarat cu umor. Un tip plin de viata, cu multa intelepciune, voiosie si nelipsitul  simt al umorului.
 
Ecaterina Virgolici : Multumesc pentru acceptul tau Cosmin.:) Esti un tip plin de viata, spune-mi care este secretul tau de avea tot timpul un zambet si o stare molipsitoare?
 
Cosmin Tudoran: Secretul e … Si Bula muri. :)) N-am un secret neaparat. Este o cale. Prefer sa iau totul in ras, evident, cu seriozitate. Nu cred in rezolvari incruntate, asa ca prefer solutia optimismului.
 
 
E.V.:Pe blogul tau abordezi diferite subiecte. De la cele de actualitate, care invadeaza  spatiul virtual pana la cele individuale. Toate tratate in stilul propriu; spre exemplu ai vorbit de cele mai misto senzatii, de lucrurile marunte care fac zilele mai frumoase, spune-mi, aceasta naturalete pe care o emani, nu ti-a fost teama  ca va fi respinsa sau netolerata de public? Sau cei care resping originalitatea sunt cei care se regasesc in piesa La mall?:))
 
C.T.Prefer totdeauna scurtaturile, iar in cazul asta cea mai simpla cale de a transmite ceva e de a fi sincer. Sunt asa cum sunt, iar daca plac sau displac e un un rezultat asumat. Se pare insa ca place modul asta de comunicare 🙂 Si nu pot decât sa continui.
 
E.V.: Sa vorbim si despre industria muzicala actuala, exista asa ceva? Sau cum vezi tu muzica ce devine hit si apoi dispare?
 
C.T. Totul dispare. Traim o epoca  a vitezei, a superficialitătii absolute. Pana  si relatiile sunt din ce in ce mai superficiale. Facebook, tag, sex, in-a-relationship, single, again. Muzica e la fel. Mesajul e din ce in ce mai vag, mai simplu, deci, mai simplu de uitat. Am cam privit afara din hora industriei, poate dintr-o pauză pe care ne-o doream, poate pentru alte motive. Oricum ar fi, după o vreme, tot la muzica-mesaj vei vrea sa ajungi. Din pacate radio-ul nu mai face gestul asta.
 
E.V. Hit-urile care tin un anotimp sunt avantajate de succesul de moment, ratandu-l pe cel pe termen lung? E o situatie normala sau ne-am obisnuit noi, consumatorii, sa ascultam o piesa care apoi se “demodeaza”?
 
C.T.Tocmai ce ziceam. Exista un raport pe care putini directori de playlist il simt. Majoritatea pieselor de pe radio-ul de azi e marfa rapida, de en-gross. E dusa la rang de hit de X, Y, cel care o vara-n playlist si n-o mai scoate. Astia mici de la radiouri au inventat aparatele, alea, hitometre, in care bagi piesa pe-oparte si-o scoti pe cealalta hit. Iar omu de la volan sau din taxi papa  ce i se da. Noroc ca exista  youtube.
 
E.V.: Este apreciabil ca trupa voastra nu s-a comericalizat asa de mult. Aveti publicul si success-ul vostru. Care sunt pilonii pe care v-ati bazat?
 
C.T. Pai pilonul a fost urmatorul. Am facut ce am vrut, fara prea multe compromisuri. Noi nu ne-am urcat pe scena cu rusinea prestatiei unei melodii in care n-am crezut. Am fost cei mai mari cenzori.
 
E.V. Va bazati pe  planuri bine stabilite cu mult timp inainte, aveti un “plan de atac” sau inspiratia spontana si originalitatea aduc noutatea?
 
C.T.Si, si. Exista planul de atac dupa  inregistrarea piesei, atacul venind in urma cavaleriei pe note.
 
E.V: Prin Facebook, blog, ti-ai creat o solida identitate. Ai in plan o cariera solo?
 
C.T. Never say never. Fac ce vreau, nu sunt blocat de nimeni exceptandu-mi propriul eu. S-ar putea.
 
E.V.: Care este sentimentul pe care il ai atunci cand pe strada auzi oameni   fredonand piesele voastre  sau expresii care va apartin?
 
C.T. Ca am făcut ce am vrut, ne-am jucat 13 ani si a meritat. Ca oamenii te tin minte, ca  avem loc in memoria lor si ca e bine. Iti gadila orgoliu ca un fular de angora.
 
E.V. Consideri ca trebuie platit un pret pentru ca o piesa sa  fie ascultata si nu auzita? Totul se plătește, mai ales ceea ce e gratis!
 
C.T. Platesti cu energia investita, cu speranta unui produs placut, cu dorinta de a ajunge in cat mai multe urechi.
 
E.V. Crezi in compromisuri? Sau credinta in propriile vise nu are nevoie de compromis?
 
C.T.Da, cred. Vrei nu vrei, faci. Te apleci, te tarasti, te umilești. Ideea e sa stii de ce o faci si pentru ce o faci. Deunazi am facut compromisul de a alege o bere in defavoarea unui pahar de vin. Eram in centru vechi, pe langa o berărie.. Dar am baut berea cu un amic cu care am avut niste vorbe faine.
 
E.V.: In final, ce mesaj ai pentru  cititoarele mele, printre care cu siguranta se numara si fane ale tale?
 
C.T. Sa  nu se planga. Sa fie cum vor ca sa poata dormi linistite. Sa nu-si lase loc regretelor si sa caute sa  fie bine cu imaginea din oglinda de dimineata!
 
 
Iti multumesc tare mult si bafta in continuare. Sa ne reauzim cu vesti bune si aceeasi stare de spirit.:)
 
Multumesc si eu!

Un tip loco, Cosmin Tudoran- Ca$$a Loco

Virgolici Ecaterina

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu