Acele ceasornicului se deplasează cu o viteză incomensurabilă şi oricât ai încerca să le încetineşti, constaţi că ele sunt mereu cu un pas înaintea ta şi uite aşa priveşti neputincios cât este de implacabil timpul. Realizezi că s-a mai dus o oră şi încă una, apoi remarci o trecere constantă a zilelor, săptămânilor şi a anilor şi rămâi încremenit de mirare.
Te-ai întrebat vreodată de ce timpul trece atât de repede asfel încât nu mai poţi păstra ritmul cu el ?
Un fenomen simplu are loc: atunci când săvârşeşti o activitate care te pasionează, care îţi captează atenţia, te deconectezi complet de realitate şi după ce finalizezi lucrul respectiv, îţi priveşti ceasul şi nu-ţi vine să crezi cât timp s-a scurs, astfel călătoria ta a luat sfârşit, întorcându-te la momentul actual. Câteodată, ţi se întâmplă să adresezi rugăminţi timpului ca să treacă mai repede şi consulţi ceasul din minut în minut, din oră în oră. De ce? Pentru că se înregistrează fenomenul invers. Te confrunţi cu o activitate plictisitoare, care nu te atrage deloc şi numeri minutele şi orele până la terminarea ei.
Un lucru este cert, viteza timpului nu poate fi redusă, aflându-te într-o perpetuă mişcare. Acest ritm continuu poate avea efecte nocive, contribuind la augmentarea unuia dintre cei mai de temut inamici: stresul. Atunci când simţi că nu mai poţi înainta fiindcă nu mai dispui de resursele necesare, când ceasornicul tău are un anumit avans faţă de tine, ia o scurtă pauză şi debarasează-te de tot ceea ce te solicită atât psihic,cât şi fizic.
Adauga comentariu