Lifestyle Sarbatori si traditii

Un nou Papa, Argentinian

Un nou Papa,  ArgentinianCredinciosi sau nu, catolici sau nu, vestea conform careia avem un nou Papa a facut inconjurul lumii. Un fum alb a iesit miercuri seara din cosul Capelei Sixtine, semnificand faptul ca Biserica Catolica are un nou papa, cel de-al 266-lea.
Noul  papa, ales dupa multe dezbateri este cel ce va conduce  intreaga Biserica Catolica. Nu a fost descurajat de demisia celui ce a stat la tron inaintea sa, si promite ca tot ce ii va sta in putere el va face, pentru ca toti credinciosii sa se simta protejati.
Argentinianul Jorge Mario Bergoglio, a fost anuntat ca fiind noul Papa,  potrivit anuntului facut de la Balconul Central. El si-a ales ca nume de Suvern  Pontif Francisc I, iar multmea credincioasa sau nu,  stransa in Piata Sfantul Petru a scandat "Francesco" in urma anuntului.
Argentinianul, este primul sud-american si primul iezuit care devine papa. De asemenea, este primul Papa care isi alege numarul "I".  Licentiat in Filosofie si cu mare dorinta de a schimba ceva in gandirea si comportamentul catolicilor.
O afirmatie  nu a trecut neobservata "Cardinalii au cautat noul papa la capatul lumii", a spus el de la Balconul Central. Ulterior, a indemnat credinciosii sa se roage pentru Benedict al XVI-lea, apoi a cerut un moment de reculegere: "Rugati-va pentru mine si dati-mi binecuvantarea voastra".
El a binecuvantat orasul si lumea si "toti barbatii si femeile de buna credinta". De asemenea, a indemnat la "fraternitate" in sanul Bisericii, lucru putin probabil, insa gandurile si intentia acestuia conteaza.

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu