Lifestyle Trucuri culinare

Un gatit modern si sanatos

Un gatit modern si sanatos
Cea mai simpla cale de a pastra nutrimentele si culorile verdeturilor este sa le gatim la abur sau sa le fierbem la foc mic sub capac.

La prepararea salatelor, cele mai sanatoase sosuri sunt cele compuse din zeama/suc de rosii, otet, ceapa si uleiuri cu continut scazut de grasimi (uleiul de masline).

Desi nu pare foarte practic, mai ales in sezonul cald este bine sa se prepare mancare pentru o zi intreaga, dar mai rar sa se gateasca si pentru a doua zi. Chiar si tinuta la frigider, mancarea tot va cunoaste modificari chimice, in special daca va contine sosuri, creme sau ingrediente usor perisabile.

Alimentele proaspete, in special fructele, care nu se gatesc imediat nu trebuie aruncate sau uitate in frigider ci este mai bine sa se prepare imediat fie o salata de fructe, fie un suc natural sau o zeama concentrata de legume care, daca este bine congelata, va putea fi folosita a doua zi la prepararea mesei.

Sarea si grasimile din mancare pot fi substituite sau folosite in cantitati mai mici prin apelul la condimente diverse si sanatoase.

Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu