Lifestyle Tehnologie si internet

Un automobil care foloseste apa drept combustibil a fost produs de curand in Japonia

Un automobil care foloseste apa drept combustibil a fost produs de curand in JaponiaCompania japoneza Genepax a produs inca de acum 3 ani un automobil electric care ruleaza, conform declaratiilor inventatorilor sai, cu apa in loc de combustibil, putand functiona fara probleme cu numai 1 litru de apa pentru aproximativ 1 ora la viteze medii care se apropie de 80 km/h.

In cazul in care combustibilul se termina, nu trebuie decat sa adaugi apa in rezervor – sau ceai ori supa strecurata daca nu ai acces la o sursa de apa – si apoi iti poti continua calatoria pentru inca o alta ora.

Departe de a fi o gluma proasta, inventia japonezilor este cat se poate de reala, dar nu si deosebit de larg mediatizata nici la momentul lansarii acestui automobil complet revolutionar si nici in prezent.

Principiul de functionare pentru automobilul companiei Genepax pare a fi unul simplu, apa fiind supusa reactiilor chimice de descompunere si generandu-se astfel electricitate care este stocata intr-un generator plasat in partea din spate a masinii. Inutil de spus ca astfel nu mai este nevoie de baterie, electricitatea fiind produsa prin chiar procesul chimic de descompunere a apei.

Manufacturizata la un pret cam maricel, masina-minune a japonezilor si in special generatorul sau electric pareau a fi o adevarata revelatie, plecand de aici fiind posibila chiar si construirea de mari centrale electrice care sa functioneze pe apa si nu pe uraniu ca pana acum.

Pentru intreaga lume aceasta tehnologie care vine din Asia ar fi insemnat mai mult decat o binecuvantare, ar fi insemnat o completa renastere la nivel mondial in plan economic si social, economiile facute cu costurile la combustibili putand fi de-a dreptul uriase.

Din pacate insa specialistii internationali nu au confirmat nici pana in prezent succesul deplin al inventiei venite din Japonia, crezandu-se ca e vorba pana la urma despre o masina hibrid unde se mai foloseste si altceva decat apa si de aceea nedandu-se prea mare credit creatorilor sai.

Ar fi fost nici vorba ceva nemaipomenit sa poti conduce o masina alimentata cu apa sau sa ai in casa energie electrica de la un generator pe baza de apa, dar intrucat savantii nu cad de acord nici pana in prezent asupra veridicitatii datelor este mai bine sa asteptam sa vedem ce o mai fi de spus pentru ca japonezii nu prea sunt de felul lor nici laudarosi si nici escroci si ceva-ceva trebuie sa fi descoperit ei pe acolo.

In prezent, se aude ca Genepax ar fi temporar inchisa din cauza costurilor prea mari necesare mentinerii sale pe linia de plutire deci de inteles este ca s-a cam "racit" toata afacerea cu masina pe combustibil de apa, dar oricum in principiu suna bine si poate ca intr-o zi cineva va reusi sa ne ofere cu adevarat o inventie similara, asteptata de multa vreme si care tot intarzie sa apara, nu se stie prea bine de ce….

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu