Animale de companie Lifestyle

Tratatii festive pentru pasarile de apartament

Tratatii festive pentru pasarile de apartamentSeparat de dieta recomandata de catre medicul veterinar, pasarile de apartament ravnesc si la multe alte alimente specifice mediului natural in care au evoluat "inaintasii" lor. Din acest motiv fiind intotdeauna o idee buna sa li se ofere periodic si astfel de mici tratatii care sa alterneze fericit dieta lor obisnuita, un motiv de mare bucurie deopotriva pentru zburatoare cat si pentru stapanii lor, foarte mandri ca pot oferi mese "de lux" simpaticelor pasarele.

Astfel, alaturi de mixurile de seminte, fructe, legume si alte ingrediente care vin sub forma de pelete in hrana pentru pasari, micile zburatoare au nevoie si de gustari care sa le ofere inspirat noi provocari in plan culinar, si pentru ele ca si pentru noi, oamenii, gustul placut si culorile vii ale hranei fiind de maxima importanta pentru o stare crescuta de bine peste zi.

A nu se crede ca doar tratatiile cu fructe delicioase pot fi de ajuns pentru a satisface apetitul unei pasari de apartament, alaturi de fructe si unele zarzavaturi proaspete sau legume putand constitui de asemenea tratatii pe cinste pentru mica noastra zburatoare. Patrunjelul, mazarea, salata verde, boabele moi de porumb, morcovii tineri sunt doar cateva exemple care sa completeze dieta unei pasarele, acestea preferand desigur si merele, bananele, fructele de mango, ananasul sau alte fructe gustoase.

Nu toate fructele si legumele sunt insa si recomandate pentru dieta unei pasari de apartament, unele dintre acestea putand sa le cauzeze grave probleme de sanatate, iar altele accidente generate prin inghitirea cu lacomie a hranei, din acest motiv fiind nevoie sa ne informam in detaliu cu privire la alimentatia corecta recomandata pentru specia de pasare pe care o adapostim in apartamentul nostru.

Nu putini sunt stapanii de pasari de apartament care au observat faptul ca amicele lor zburatoare prefera uneori chiar anumite preparate din hrana destinata exclusiv consumului uman, aici putandu-se da ca exemple clasice carnea fiarta si moale, legumele fierte, iaurtul, cerealele pentru micul-dejun etc. In unele dintre aceste situatii, lucrurile sunt chiar pozitive, fiind bine sa se incurajeze aceasta tendinta a pasarilor de a gusta ceva diferit, dar in alte situatii alimentele consumate de noi pot fi toxice pentru pasari si de aceea, inca o data, e recomandat sa ne informam corect asupra planului alimentar complet pentru specia de pasare de apartament pe care o detinem.

Toate tratatiile pe care le oferim unei pasari de apartament, separat de hrana procurata de la farmacia veterinara trebuie sa fie foarte bine spalate anterior si chiar gatite daca stim ca altfel mancarea poate fi toxica pentru pasarele, nu putine fiind legumele si chiar fructele care pot cauza probleme de sanatate unei pasari de apartament daca sunt consumate in stare cruda sau cu tot cu coaja sau nespalate temeinic mai inainte de a fi servite.

Dintre alimentele care nu trebuie si nu pot fi oferite niciodata unei pasari de apartament se remarca in mod deosebit fructele de avocado, semintele de mere si alte fructe, ciocolata, orice produs care contine cafeina, ceapa, ciupercile, alimentele sarate, preparatele care contin alcool, legumele boabe nefierte indelung si alte alimente interzise cu tarie de catre medicul veterinar care se ocupa de sanatatea pasarii noastre de apartament.

Oferiti in concluzie orice doriti si credeti ca face placere pasarii voastre, dar feriti-va sa includeti intre aceste mici tratatii si alimente sau ingrediente care pot face rau animalului vostru de companie, atat medicii veterinari cat si informatiile procurate din alte surse de incredere venindu-va mereu in ajutor pentru a mentine sanatatea pasarii voastre la un nivel optim, aceasta bucurandu-se suplimentar si de multa dragoste si atentie din partea stapanilor sai.

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu