Lifestyle Tehnologie si internet

Telefonul care masoara pulsul

Telefonul care masoara pulsul

O firmă japoneză, marcată de semnul originalităţii cu care ne-a obişnuit, a inventat telefonul care  măsoară pulsul.
Fujitsu, intenţionează prin acest dispozitiv să evalueze sănătatea utilizatorilor, scutind astfel o serie de analize  medicale.
Aparatul funcţionează într-un mod inovator, prin măsurarea variaţiilor de strălucire ale feţei unei persoane, determinate de fluxul sanguin. Ţinând smartphone-ul îndreptat spre faţă pentru minim cinci secunde,  aparatul poate măsura nivelul hemoglobinei, folosindu-se de calitatea acestei proteine de a absorbi lumina verde din spectrul vizibil.
Sistemul  nu este afectat de  mişcările capului, oferind o estimare foarte precisă a ritmului cardiac, au asigurat cercetătorii de la Fujitsu, care au prezentat presei cu mult entuziasm noua invenţie.
Firma a  mai precizat că dispozitivul poate fi instalat şi pe alte suporturi, nu doar smartphone-uri, cum ar fi ecranul televizorului sau chiar o oglindă.
Reprezentatii firmei au mai declarat “ Poate fi folosit în domeniul securităţii, de exemplu în locurile publice sau în punctele de control din aeroporturi, pentru depistarea oamenilor bolnavi sau care se comportă suspect”.
Aşadar, tehnologia marcată de munca japonezilor nu încetează să ne surprindă şi mai ales să ne ajute.

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu