Lifestyle Tehnologie si internet

Telefoane mobile ecologice

Telefoane mobile ecologiceMai nou, au aparut pe piata si modele ingenioase de telefoane mobile ecologice create astfel din start sau doar reconditionate cu materiale prietenoase fata de mediu si reintroduse apoi in circuitul comercial din tarile in dezvoltare.

Foarte multe dintre telefoanele mobile de tip vechi se recicleaza de fapt de mai multa vreme in unele tari din vest cu un profit deloc neglijabil, fiind recuperate anual peste 3000 de kilograme de argint si sute de kilograme de aur doar din reciclarea acestor telefoane iesite din uz.

Multe modele de telefoane mobile ecologice sunt fabricate dintr-un plastic special care se descompune intr-un ritm rapid atunci cand este lasat pe sol, dar care are proprietatile obisnuite ale plasticului pe durata folosirii telefonului. In ce priveste componentele, unele dintre acestea deja se fabrica din ulei de soia si pene de pasare, cu rezultate dintre cele mai bune.

Alte propuneri pentru schimbarea tehnologiei de fabricare a telefoanelor mobile cu unele metode ecologice au mai inclus si apelul la pastele fainoase tip lasagna si la unele legume si fructe de larg consum. Astfel, telefoanele mobile ecologice ar putea fi aruncate chiar si la intamplare fara a se inregistra un efect negativ asupra mediului.

Din pacate insa marii producatori de telefoane mobile nu au raspuns pozitiv la aceste initiative laudabile ale savantilor, ei continuand sa isi vada de treaba si producand anual milioane de telefoane mobile si alt dispozitive similare pe baza unei tehnologii deloc prietenoase cu mediul si in continuare suficient de scumpa incat sa ridica mari semne de intrebare asupra viitorului nostru, al tuturor.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu