Lifestyle Tehnologie si internet

Surse de energie alternative

Surse de energie alternativeProblema majora pe care o acuza unii dintre adeptii incalzirii globale este reprezentata de emisiile masive de bioxid de carbon usor de depistat in zona marilor centre urbane, unde se creeaza de altfel si binecunoscutul efect al gazelor de sera.

In prezent insa savantii americani de la Universitatea Princeton au pus la punct o tehnologie care permite la modul foarte practic sa fie prelucrat bioxidul de carbon din atmosfera si transformat in combustibil lichid, lucru greu de crezut, dar posibil si verificat de catre alti specialisti care au certificat ca tehnologia propusa de americani este viabila si ca se poate lua in considerare la modul foarte serios.

Cercetarile savantilor de la Universitatea Princeton dateaza tocmai din 1994, dar abia recent rezultatele au fost date publicitatii, detaliindu-se cu aspecte tehnice modul exact in care este posibila reducerea poluarii atmosferice cu CO2 si producerea unor mari cantitati de combustibil pe baza de alcool industrial si bioxid de carbon.

Oamenii de afaceri americani au raspuns prompt descoperirii revolutionare a savantilor din tara lor si au demarat mai multe proiecte de punere in practica a acestei inventii, cel mai de succes fiind pana acum produsul comercial "Liquid Light" (adresa web: liquidlightinc.com), care se produce intr-o maniera similara procesului de fotosinteza prezent la plante, adica prin absorbtia bioxidului de carbon din atmosfera si conversia sa in energie.

Combustibilul lichid rezultat din CO2 poate fi combinat cu hidrogen si astfel se obtine un combustibil similar benzinei obisnuite pentru autovehicule. Tehnologia este insa experimentala, fiind nevoie de timp si investitii pentru a fi foarte bne pusa la punct. Inclusiv trasnportul aerian ar putea beneficia de aceasta descoperire, fiind posibil sa se creeze si combustibil lichid pentru avioane in viitorul foarte apropiat.

Americanii sunt foarte incantati de inventia lor si oficiali ai guvernului SUA precum si sefi de departamente responsabili cu energia la nivel national au declarat ca astfel se pot lovi mai multi iepuri deodata, reducand si poluarea si obtinand si o foarte buna sursa alternativa de combustibil.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu